ett skitbra tips




Om ni äter fiskolja i kapselform så ska ni se till att de små kapslarna inte faller ur sin burk och  ramlar runt löst i väskan. Gör de det så är risken enorm att de går sönder (speciellt om man flyger och checkar in väskan som bagage) och går de sönder så sprider de en fisklukt över väskan och dess innehåll, i mtt fall kläder.

det går fort


ibland går det så fort. Nån gång efter 11 idag så får ni veta om den här bloggen kommer att gå i svart det närmsta halvåret eller om det fortsätter med det glada blåa.

mörk under ögonen



jag sover ganska bra tmen jag är ändå ofta mörk under ögonen. Det ser inte alls kul ut. "det kanske beror på mascara som har geggat ner", säger den snälle men jag är mörk även när jag inte har använt mascara under de senaste 23 dagarna. Har du fått en smäll på ögat? är det folk som har sagt. Ibland säger jag ja och får medlidande+ verkar tuff, ibland skriker jag nej, det har jag inte, jag har bara tunt skinn under mina ögon! Farfar är skitmörk under ögonen, jag fick nog färgen av honom. skit, skit, skit.

handlerskan



Idag var det storhandel. Nuförtiden gör jag det utan Per, det är bäst för alla parter. Jag kan ta den tid jag behöver, jag kan känna och lukta och gå tillbaka och känna igen, jag känner mig fri på ngt sätt. Första handlandet utan blodpudding. När jag tog den och la den i vagnen så kände jag bara "nej, inte idag. Idag ska jag bryta gamla vanor". Sen lät jag den ändå ligga kvar 25min innan jag tog det slutgiltiga beslutet och skjutsade tillbaka den till hyllan.

good things happen to good people..



En sån dag var det igår. Först kom Sara med  i landslaget. Det var en sån lyckans glädje. Sen , bara några minuter senare så trycker Frida in ett mål som är bland det sjukaste jag har sett och Aik vinner mot Linköping. Good things happen to good people, så kändes det igår. Jag blir så glad i hela kroppen när såna saker händer. Sara..och frida....vilka små hjältinnor...

om ni tycker att det är tråkigt..



när jag är sopig på att uppdatera bloggen så kan ni tänka att jag då med allra största sannolikhet har väldigt roligt någonannanstans som inte är framför datorn och då blir ni genast jätteglada för min skull för såna människor är ni, såna som mår bra om andra har det bra.

patrik 1,5



Rekommenderas varmt. Känns som att jag e´en sån som gillar såna filmer som alla andra gillar. Hade så gärna velat vara en sån som gillar annorlunda rumänska dramakomedier, helt o-upphajpade och utan slut. I nästa liv kanske, då ska de få se på en som gillar udda filmer.

musik




Idag har jag laddat ned ett program som gör att man kan få musik rakt in i datorn. Det är ju helt fantastiskt, man kan få vilken låt man vill, man bara söker. You guys should try it sometimes. musiknedladdning. Tänk om andra människor visste om att man kan göra såhär, va glada de skulle bli. Om de inte var människor som försökte sälja skivor.

däckbyte



så sjukt nöjd. Jag och per vevade upp bilen och meckade på reservdäcket. Ja, det var inte svårare än så. Inga konflikter uppstod mellan oss två och det saknades inte några verktyg. Punka-däcket liksom bara föll av. Eller så var det precis tvärtom.


när man köper ngt gott




På min födelsedag köpte jag en gigantisk äppel och mandelmassa längd. Det får man , det är ju födelsedag. Fine. Men sen börjar jag fela. Köper man en gigantisk krans så blir det alltid mkt kvar, även om man bjuder och då ligger den i köket och skriker efter att bli äten. Jag är svag. Jag är svag. Först tanken "nej, va onödigt, låt den ligga där så får per äta om han vill". Sen kommer dessa tankar " men vaddå, jag tränar ju så mkt, skitdesamma, det är ju ändå från min födelsedag+ att jag har betalat massa för den" och då vet man att man är förbaskat illa ute. Mandelmassa är rackarns gott i bullkrans.


hirrejisses



min helg har varit sådär hirrejisses bra. Tio tolv gånger har jag kommit på mig själv med att tänka. Det här är livet. Det blir inte bättre än såhär. Sen kom jag och tänka på per som satt ensam hemma och då tänkte jag lite eller jo lite bättre kanske men om man bortser från honom så blir det inte så mkt bättre. Jag har skrattat och ätit och spelat fotboll.

Jag har varit upptagen...




..ytterst upptagen med att fylla år och ta emot gratulationer. Därav den fattiga uppdateringen.

weekend



I helgen ska jag på weekendresa. Med laget och familjen. Kan man säga. Imorronbitti flyger jag och laget till bromma, e´på flygplatsen i 3 timmar och hoppar sen på planet till Umeå. Under de 3 timmarna kommer familjen ut och äter lunch.  Hoppas de känner igen mig bland alla spelare med likadana kläder. Gör de inte det så ska jag skrika allt jag bara kan: HÄR ÄÄÄÄR JAAAAG!!!!! Familjen!!! Eller så passar de helt enkelt på och väljer ngn annan när de ändå har chansen, undra vem de tar då. Ingvild kanske för hon spelar ju i landslaget. Eller Karlsson för hon har alltid koll på sina grejer. Tänk om de tar truls och transa som ett tvillingpar...DÅ kommer de att ångra sig.

dagen då jag förstod debet och kredit




Den dagen var igår. Jag satt och bokförde helt hysteriskt igår på bokföringskursen. Några av de andra fattade inte så jag fick förklara. Det är på den nivån jag är nu. Lite snyggare, lite bättre. Förra veckan: Pojkaktig och dålig på debet och kredit,  idag: kvinnlig och påläst.

fotbollstränareskolan




Idag ska jag på fotbolls-tränare-skolan. Min första lektion. Jag är lite nervös. Tänk om de genomskådar mig direkt. "Mäh, du är ju ingen tränare, du är ju spelare!" Jag har klätt på mig mina allra tränigaste kläder,ganska nöjd. Målet är att slippa komma ut ur spelar-garderoben innan jul. Det kommer bli ett dubbel-liv där jag låtsas vara tränare varje onsdag och sen är spelare resten av året.

när man förundras över sig själv




Ibland förundras jag över min egen lathet. Jag har storhandlat, gigantiskt mkt prylar, ALLT har jag storhandlat. Kommer hem och ska göra lunch. Kollar på kyckling massamun, köttfärssås, korvstroganoff, alla möjligheter finns där, alla rätter kan lagas. Jag står och stirrar in i kylen i 5 minuter och sen tar jag ut: En Blodpudding. Höjden av lathet. Argument: Snabbt, lite disk, okej gott.

relationer






Alla relationer går upp och ner. Jag har en relation med varje medspelare och sen har jag en övergripande relation till hela laget. Just nu tycker jag så himla mkt om laget. Alla små människor, så unika och fina. Jag är liksom lite kär i laget, så känns det. Ser allt med schyssta bågar och ingenting de gör är egentligen irriterande, mer gulligt och klantigt och omedvetet. När jag mår dåligt själv så påverkar det såklart min och lagets relation. Jag stör mig på att hon ska ta så mkt benskyddstejp, jag irriterar mig på att hon ska påpeka att min plats ser ut som skit och jag tror helt allvarligt att hela laget har pratat ihop sig och medvetet försöker få mig att förlora på spelet på träningarna. De vill ha bort mig de j-arna, de har pratat ihop sig. Lätt paranoid. Men de där gångerna är få. De dåliga dagarna går att räkna på ett lags händer och just nu uppskattat jag dem så fantastiskt mkt. Jag ska nog baka en tårta till dem. Världens finaste och godaste tårta.

en på min kurs




Alltså  en på min kvällskurs...(åh herregud, jag är en vuxen). Iallafall, en på min kvällskurs är sådär som man bara inte får vara. Ingen är så för det är liksom inte okej att vara det. Man får det svårt genom hela livet om man är som hon. Såhär är hon:

Kommer in i scarf och dräkt och ler ett käckt leende. Jag ler tillbaka från min vita t-shirt . Eller den var vit men jag lyckades spilla apelsin så mer orange-vita t-shirt. Det är här alltså en grundkurs hos folkuniversitetet, vi snackar ett litet rum, gula väggar och INGA förkunskapskrav. "Henne gillar inte jag, tänker jag". Sen börjar hon bli sådär som man inte får bli. Vi var en brokig skara som satt i det lilla rummet, det fanns liksom ingenting som vi hade gemensamt. Man kan säga att gruppen var ungefär som min kropp, lustig. I allafall så ska vi börja presentera oss och hon sitter på hörnet så hon får börja. En KORT presentation sa vår fröken.

Scarf-40-åringen börjar prata. Vi får veta exakt i detalj vad hon har gjort på varenda jobb som hon har haft sedan hon var 16år gammal. Hon säger svåra ekonomiska ord som ingen annan i rummet har hört tidigare. Hon har översatt årsredovisningar till engelska och italienska, hon har jobbat som ekonomiassistent, hon har gjort allt men ändå känner hon sig osäker på bas-kunskaperna så hon vågar inte söka ngt jobb som har med ekonomi att göra. Ungefär där började jag tycka synd om henne. Efter 7 och en halv minut har hon pratat klart. Eller egentligen inte men då säger vår fröken "okej, du sa inte vad du hette? och först då inser jag att nervösa scarfie har glömt att säga sitt namn. När vi andra har presenterat oss, 8 st på totalt 11 minuter så börjar lärandet. Scarfie räcker upp handen på alla frågor och får dem och då tycker jag ännu mer synd om henne. Hon ska ge exempel på tillgångar och blir så nervös att hon inte kommer på några när hon väl får frågan. Jag har lust att viska till henne men domen från första intrycket gnager i bakhuvudet och jag tänker "hon får skylla sig själv". Så synd, hon är ju bara osäker eller en jubelmytoman.

I hissen ner från Folkuniversitetet pratade hon med mig. "Så du har läst Sport Management, då gillar du sport kanske?" "Ja sa jag. lite grann. " Min kompis jobbar i USA med basketspelare. Han är sån agent för dem". Häftigt sa jag, bet mig i läppen och gjorde mitt allra bästa för att tycka synd om henne.

the babies have arrived



Nu har de kommit. Jag är smått excalterad. Benskyddshållarna. http://www.regista.se/ Nu vänder det! och jag sjunger min favoritvändnings-sång: har redan glömt allting.....nana...nattpaniken...nana.....det finns inget bättre,dadada,,,det finns inget bättre....lala....än när det vääääänder,,,när det väääänder....

Innan jag skriver ngt mer



Innan jag skriver ngt mer inlägg vill jag förtydliga: per och kärleksfilm var ironi.Per vill se tuffa filmer för han är en tuff kille. Jättetuff. Jag skriver inte det här förtydligandet under hot utan av egen fri vilja. brasklapp,brasklapp,brasklapp.


Bio



Bio inplanerat imorrnkväll. Har inte börjat mecka med filmvalet ännu. Per vill väl se kärleksfilm som vanligt, funderar på om jag ska vika mig för hans önskemål och ge efter eller om jag ska stå fast vid superaction och massa bråk. Någon som sitter inne på ngn dunder-bio?

Folkuniversitetet



Ikväll ska jag på min kvällskurs på folkuniversitetet, det känns vuxet. Bokföring och redovisning, det känns också vuxet. + några kräk-känslor för att det kommer att bli svårt att få in bokföring i detta huvet. Jag ska göra mitt bästa, kämpa och kriga till mig bokföringen.


heta..stekheta



igår var vi riktigt heta. stekheta. Jämför vårt lag med staden Örebro och staden Örebro blir plötsligt den hetaste staden i världen. Så risiga var vi igår . Ungefär. Om ni hajar.

ö reee bruuu..



..dit ska jag idag. Mellanlandar för jägarbiff och promenad.

dagens middagstips



Det blir matbloggstema hela dan idag. Hookade upp med atef på msn och fick middagstips, skarvade i kanterna och resultatet blev pastasallad med champinjoner, spenat, paprika och fetaost. Kan nog vara smart att hälla över lite olja å vinäger.


Lurad..innan jag ens har satt mig i stolen...



Mitt hår är utvuxet och alldeles hemskt. Jag resonerar såhär: hellre spara på och lida i en månad extra än att halvklippa hos ngn halvtaskig. Jag har bokat tid hos en nyöppnad pryl som ligger precis där vi bor. Namnet på salongen är konstigt och svårt att uttala, det tar jag som ett säkert tecken på att det är bra. Lätt-uttalade salongsnamn= inte alltid helt fantastiska tänker mitt huvud. "Lady och kalufsen", "klippt och skuret" och "salong självfallet" låter så mkt sämre än quomodo. Shit va jag är lurad.

smorgastarrta!



Jag är tårta,kak och glass tjejen. Smörgåstårta har jag inte riktigt förstått mig på. Allt onyttigt men utan det söta?varför slösa så liksom? Men så idag så fick jag lite av en uppenbarelse. Smörgåstårta med räkor, lax, och en jädra massa götta. Fint! Sen åt jag det söta också, till efterrätt.

RSS 2.0