en tabbe



Jag gick igång lite när jag skrev det förra inlägget, blev över-ivrig på att fånga dagen. Loggade ut från datorn och begav mig ut på stan för att njuta, det var hela planen.  Gick ut för en timme sedan, slog igen dörren och Just ja, nyckeln ligger kvar därinne på köksbordet. Första tanke "reservnyckel" andra tanke Just ja, det är reservnyckeln som ligger där inne.

Tredje tanken "pers nyckel" och sen  en fjärde och sista tanke "Ja just ja, jag har ju tappat bort min nyckel, det är Pers nyckel som ligger där inne". Ringde låsservice som jag hade numret till sen i söndags då jag trodde att jag hade låst mig och per ute fast jag inte hade det. Två män kom springandes. 600kr. Jag kom inte längre än till portuppgången.Nu ska jag testa igen, Fånga dagen mina vänner!!


ja hörrni



Sol,sol,sol...20 grader, musiken är härlig och jag är mätt och belåten. Kanske vi ska köra den tacksamma stilen idag när vi har det så galet bra? Istället för "fullt upp, livet e´jobbigt, massa måsten". Då säger vi så hörrni. bra. fint. glad.tack. Yes. kul. positivt.lycklig. Tacktack för allt det här!


en storm i ett vattenglas


(foto s.strandberg)

man kan säga att det gravida var lite en storm i ett vattenglas. Eller storm och storm, härhemma var det lite stormigt ett tag, jag vet inte om det rörde upp mycket hos er läsare? Faran är över, jag har fått mens precis. Förklarar uppsvullen mage, sparkarna och ljumsk-känningen. Alla kan gå tillbaka till jobben, ni behöver inte oroa er längre. Det  här ska firas!

hela tiden gravid



Jag tror hela tiden att jag är gravid så nu går jag och oroar mig. Tecken på att jag har barn på gång: Hungrig hela tiden, typ godis och grejer, uppsvälld mage och humörsvängningar. Sen när vi sprang löpningar igår kändes det som om det var något som sparkade PLUS att jag fick ont i ljumsken idag, kan också ha något med äggstockarna att göra tänker jag. På riktigt går jag runt och oroar mig. Måste köpa ett sånt test imorrn.

Det är mycket nu!!



Jag har iakttagit folk runtomkring mig lately och kommit fram till att "Häcken full" är det mest åtråvärda man kan ha i dagens samhälle. "häcken full" med en suck efteråt och ett litet frustande -då e´man ruggigt inne.

Jag vet ännu inte om det är ens egna tolkning av häcken full som räknas eller om det finns en mall, vissa kriterier som man måste uppnå för att det skalll räknas som att den är helt full. Finns det en mall så är jag körd. Ibland tror jag att jag har häcken full när jag ska posta ett brev OCH ringa ett samtal. "det är mycket nu" säger jag då och lägger pannan i djupa veck. Nej säger Per, du har ju hela dagen på dig och ska bara ringa ett samtal och posta ett brev, då har man inte mkt Lisa. Då börjar jag ofta gråta, lite för att jag inte hittar alla bra argument och lite för att jag känner det som att mina sysslor och min stress blir förminskad. Sen blir jag inte glad förrän Per säger "jag menade inte så, du har ju mkt på ditt sätt".


det dåliga samvetet



mitt dåliga samvete har varit ute på gården och gårdsstädat. Egentligen är den gemensamma städdagen på lördag men både jag och per är borta då så jag freebasade lite själv istället. Hela planen var en "sopa under mattan strategi" som innebär att man gör lite men det ser ut som att man har gjort mkt. Rensar bort de grövre prylarna så det blir en synlig skillnad och så att alla glada grannar kommer på lördag och säger "men gud va hon har ansträngt sig, allt det här hade hon inte behövt göra".

Planen sprack direkt när det enda verktyget som fanns att jobba med var en lite, lite trasig sopborste, ni vet sån man har i köket fast handtaget var trasigt så den var pyttekort. I en timme körde jag med den pyttelilla borsten, det ser inte ut som att jag har gjort någonting. Helt misslyckat låtsasprojekt. Mitt enda hopp står nu till att ngn i huset tittade ut och såg mig slita på med din lilla , lilla borsten under den timmen som jag var där och kämpade. Någon som sedan kan förmedla det han/hon bevittnade, förklara för de andra vilket slit jag har lagt ned på gården.

Till historien hör även att jag har satt upp mig som ansvarig för gårdsstädning , under hela ordet så teoretiskt sett hör det till mina vardagsuppgifter. (om det var ngn som undrade varför jag inte klagade över att det inte fanns riktiga borstar att sopa med, försökte med det tills jag kom på att jag antagligen är den som är ansvarig för att se till att det finns riktiga borstar.)

storhandel




Igår storhandlade vi tillsammans, jag och per. När man storhandlar tillsammans blir fördelarna med att handla ensam väldigt tydliga. Tillsammans har man ingen tid till att känna på olika varor, ingen tid till att välja mellan blåbärsyoghurt och jordgubbsyoghurt. Eller man har tid att välja men ångrar man sig så är det kört. När man är ensam kan man gå tillbaka till början av butiken, känna och välja om men tillsammans är det mer no return. Allt man har passerat är förlorat. Denna vetskapen gör att jag blir småstressad och går i sidled för att inte missa någon hylla. Per går hela tiden i djupled och när vi möts i slutat av gången så har Per tagit blodpudding fast jag har tagit det, sjukt störigt. Sen börjar jag röra runt i vagnen och då har vi två leverpastej och två av det mesta andra. Sjukt störigt. Sen när man kommer hem och ska bära upp kassarna och parkera bilen är det ändå lite roligare att vara två.

skillnaden mellan en fin och en halvtaskig taco




sitter i soffan och reflekterar över hur skillnaden mellan en bra och en halvtaskig tacokväll är hårfin. En mindre bra avocado, bortglömd majs och hetsätning stående innebär en äcklig tacomiddag, en sådan som jag har upplevt alldeles precis nu. En fin avocado, majs, och lugnt ätande tillsammans med andra människor gör tacokvällen lyckad. Skit-taco.

weekend i skellefte



Har varit på weekend i skellefte tillsammans med mina kära lagkamrater. Lång resa för att spela en match som slutade som den började 0-0. Annars bra boende, god mat och ett och annat hysteriskt skratt. Kunde ha varit värre.


kids, det är fredag !



Kids, its freaky friday! Njut av lugnet och ta en bit choklad.

Jag sitter i soffan och njuter av lite egen tid. Tycker om de här egna timmarna när jag bara kan ta det lugnt och sitta tyst. Inga krav på att vara trevlig, social. Bara jag och mina tankar. Ingen som surrar i bakgrunden, ingen som  frågar hur jag mår. Inte ett enda-Är du ledsen? Du är så tyst. Nej, jag är inte ledsen, jag har bara gjort ett aktivt val att inte prata just precis hela tiden. Låt mig vara tyst. Så ska jag fasen svara nästa gång någon är på och tjatar-Låt mig vara lite tyst, jag behöver tänka.


ett helt annat liv



Är det något som man har lärt sig under de här 20 åren som idrottare så är det ju hur viktigt det är att ha ett annat liv vid sidan av. För att förhindra att idrotten blir ens identitet. För att en förlust eller en dålig träning inte skall kännas som jorden undergång.
 
I mitt andra liv jobbar jag på måndagar som fotbollstränare och på onsdagar studerar jag på universitetet till fotbollstränare. Jag säljer benskyddsband till fotbollslag. Jag bor med en kille som älskar fotboll och som jobbar som fotbollstränare och på fritiden går jag och tittar på fotbollsmatcher på den nya fina arenan. Det är så skönt att ha ett liv vid sidan om fotbollen och det är tack vare det livet som jag är så exceptionellt grymt bra på att inte gräva ner mig och vara lack i två dagar efter en sån jädra pissträning som jag hade igår förmiddag, jädra pisspissträning. Det är befriande att ha ett annat liv.
 

en ny Lisa



Vi har fått en ny Lisa till vårt lag. Jag vet inte riktigt hur jag ska tackla det. Jag känner mig å ena sidan lite upprymd och pirrig över att det har kommit en som heter likadant som jag, å andra sidan lite jobbigt att behöva konkurrera om ett namn. Å ena sidan glad om jag blir "eken" på heltid from nu å andra sidan rädd för att bli "Stor-Lisa". Det är tunga bekymmer. Mina alternativ är a) börja kalla Lisa 2 för något annat namn och sen satsa allt på att försöka jobba in det namnet hos resten av laget. b) förstärka mitt redan hyfsat väl inarbetade "eken" och kalla henne för Lisa. c) utnyttja situationen och ta åt mig credd varje gång någon skriker Bra Lisa! och sen tänka "det var åt den andra" varje gång någon skriker NEJ Lisa! Det här med en extra Lisa kommer att gynna mig. I can feel it.

Någon verkar inte vara i balans idag....


(foto:Stig Strandberg)

Någon är inte i balans idag. Skit också att denne någon är jag. Mycket roligare att skriva om när det är Per eller någon annan. Men jag säger det igen, någon är väldigt lättirriterad och känslosam idag. Sen låtsas jag för mig själv att det inte alls är mig jag pratar om. Nästa gång jag träffar människor ska jag säga det högt och nickandes höja på ögonbrynen "Någon verkar inte vara i balans idag". Så kommer alla tro att det är någon annan. skitsmart. skitsmart är jag . "Någon kommer att slå en mindre människa eller ett mindre djur idag", så irriterad och hormonslig någon.


debatt



Först går jag på fotboll och får flaskor kastade på mig, därefter sätter ngn in en j-ig bild i tidningen där jag ser ut som hej kom och hjälp mig med rubriken "mitt i tumultet ". Nu ringer de från programmet debatt i svt och undrar om jag vill vara med och prata om min upplevelse av huliganerna. Jag har spelat fotboll och ishockey i 20 år utan att få ngn uppmärksamhet och nu när jag får en flarra kastad mot mig så är jag helintressant. Någonting säger mig att jag har satsat på fel pryl. Skulle ha lagt energin på att bli attackerad av huliganer istället för att träna fotboll. Skit också!


botox


jag funderar på att lägga in lite i mina läppar. Bara lite så att det fortfarande ser naturligt ut men ändå att man märker skillnad. Vet inte om det gör ont och om det är väldigt dyrt? Någon som har testat? Har hört att det ska vara helt ofarligt. Vore kul att kunna gå på fest med värsta snygga läpparna för en gångs skull.

















moahahahahahahahahahahahahahaha...................................................hahaha................hehe....heheh.....hihihi....




3 weeks



Om typ 3 veckor kommer lilla palmis hem. HURRA!!! HURRA! HURRA!!!! det här kommer att bli den bästa sommaren i mitt liv. Actually, det är redan den bästa sommaren i mitt liv. HURRA! Ja! Hurra!

kul att gå på fotboll




Undvek en spark med 50 cm och en flaska i huvet med 5 meter. Rökbomben kastades 15 meter ifrån där vi och ett gäng barnfamiljer stod så den var ofarlig. Kul att gå på fotboll. Det var djurgårdssupportrarna som attackerade. Om de hade frågat så hade jag kunnat säga att jag höll på djurgårn och att de istället kunde satsa på att köra karatespark på den lilla 6 åringen som stod 3 meter till vänster om mig men det fick jag aldrig tillfälle att berätta.

göra om hemma




Pers mamma och hennes nya man har varit hos i helgen och gjort om hallen. Blev asgrymt. Man känner sig lätt lite handikappad när det kommer en snickarkunnig och fixar. Alternativen är att stå rakt upp och ner och se lika hjälplös ut som man är eller lura sig själv att man kan bidra med något. Första dagen försökte jag lura mig sjäv att jag  kunde bidra. Det gick bra i en kvart ungefär innan det sket sig.

Med pigg , glad röst: Finns det något jag kan göra?

tystnad...tystnad...eh...nja.....eh...(jag blir granskad från topp till tå , eller så känns det bara som att jag blir det) ja, du skulle ju kunna skruva ihop de där lådorna, du skruvar bara som det står i beskrivningen.

Med pigg, glad röst följt av tummen upp: Det fixar jag!

en kvart senare i mitt huvud: fan jag fixar inte det här. Det går ju inte. Det måste saknas delar. skit också.
Lite mindre pigg och glad röst: Jag tror det saknas delar i den här byggsatsen. Vad gör jag då?

mummel mummel från de som jobbar på riktigt.

i mitt huvud: jag är en kämpe, jag fixar det här!   Jag kör på känsla. Vem behöver en instruktionsbok för att sätta ihop en byrålåda? Not me. I am a fighter. I can do it. Just do it! Impossible is nothing.

30 min senare: Ojojoj. oj då. Den här lådan är nog fel ihopsatt. snickarkungen kommer och hjälper till. Tjofftjoff så var det klart.

känslor




När man inte har spelat match på länge (alltså riktig match med poäng och sånt) så händer det så mkt med känslolivet när det börjar närma sig. Man blir som pumpad med massa arga känslor. Jättebra att ha dem till matchen, iaf för mig. Mindre bra att ha dem i vardagen.

Per morgon på matchdag: tar ett grepp runt min handled, vrider ett halvt varv och frågar "ger du dig?"

Min reaktion i vanlig fall: kämpar emot och skrattar.

Min reaktion på matchdag: Bryter mig loss, slår 9 slag med all kraft , alltså verkligen ALL KRAFT på Per samtidigt som jag skriker "va fan håller du på med?!!! sen rinner det saliv från min mungipa.


Per: okej. men det där var en normal reaktion.

att vinna i goda vänners lag



Det är roligt att vinna. Ännu roligare att vinna i goda vänners lag. Jag skrev om någon form av onykterhet som infann sig efter förra matchen, ungefär som en salongsberusning. Igår var känslan efter matchen mer åt fylleslagshållet. Inte många vettiga ord kom efter matchen, mer läten i stil "woooaaaaaa!!!!!!" och JAAAAAAAAAAA! småflummiga skratt och ett och annat "jag tror jag älskar det här laget". Det är så galet roligt att vinna i goda vänners lag!


i väntan på credd




Jag sitter i soffan och väntar på att per ska komma hem för då kommer jag få credd. Det är iallafall hela planen. Jag har varit och storhandlat idag, sjukt mkt mat, 5 påsar fulla har jag burit hem. Kämpat med uppför trappen och lassat in i kylskåpet. Snart kommer Per, då kommer han bli jätteglad. Blir han inte jätteglad så kommer det bli en vääääldigt tråkig stämning härhemma. Vääääldigt tråkig.

Tips till alla er barnmatsätare out there!



Här kommer tips till alla er som , precis som jag , käkar semper barnmat, spaghetti & köttbullar.

1. Nu är det fler bitar i burkarna= bra tuggträning. (det här är inget som jag hittar på, det står på burken)
2. Testa att salta lite. Behövs inte mkt salt alls, skillnaden är enorm!

På riktigt, det är god snabbmat.

fin-mat





Vi åt fin-mat på finrestaurang när morsan å farsan firade 30år. Det gick ändå över förväntan. Ett par små incidenter bara. När gubben i sjömanskostym kommer med en låda bröd så är det klart att man börjar plocka på sig av de som ser goda ut- så gör man inte på finrestaurang.  Då skulle jag tydligen ha avvaktat för 1) presentation av brödet och sen 2) man plockar inte själv utan man pekar bara på de bröd som man vill ha sen plockar sjömanskostymen med en silvertång.
 

familj




Först farmor och farfar på besök i helgen.skitbra var det, de är för fina.

 Iförrgår morsan å farsan firade 30års bröllopsdag. Favoritbarnet flög upp på kvällen för att delta i festligheterna. Mamma som inte visste om the big surprise blev skitglad och kände sig ärad "har du verkligen missat en träning för att komma upp hit?" Ja , svarade jag. Sen tänkte jag att det var ju inte riktigt sant eftersom jag var med på 40 min av träningen innan jag var tvungen att kasta mig in i en taxi för att hinna med planet till sthlm. MEN den delen av träningen som jag missade innehöll "poängspel" = det som man absolut inte vill missa så jag tycker nog ändå att det kan räknas som en missad träning.
 

RSS 2.0