den kan vi spara!



Det är så skönt med Per för han kan verkligen spara. Nej, inte pengar på kontot utan mat i kylskåpet.  Jag är tvärtom, jag tycker det är äckligt om mjölken går ut idag, det står ju "Bäst FÖRE".

Jag:"Nu slänger jag den här myntasåsen som du fick med indiska maten för två veckor sedan, varför har du ens sparat den, skitäckligt ju!!!"

Per: NEJ! Låt den ligga kvar, den kan vara god att ha på mackan eller så imorrn." 4 dagar senare, såsen helt orörd: Nu slänger jag den här såsen för den är möglig.

Per: Okej´..du ska alltid bara slänga allt. Var inte så slösig.

Idag hittade jag korvstroganoff, 8 dagar gammal. Jag ska se hur länge den kan stå innan den blir förflyttad. Jag ska hålla er uppdaterade under resans väg. Han ska bara spara, han äter det ju inte ens. Fasen....it is a war.

Livet efter detta...



Jag sitter i soffan och funderar på sommaren. Den bästa sommaren ever. Jag tänker som i den där hejarramsan som äckliga motståndlagsföräldrar sjöng när man var 8 år gammal och förlorade en hockeymatch med 13-0. "ettan kom, tvåan kom, trean kom, fyran kom, .......fjorton kommer såsmåningom!HEJAHEJAHEJA!!!" Fast jag byter ut målen mot månaderna, maj kom, juni kom, juli kom , augusti kommer såsmåningom. HEJAHEJAHEJA! Hur fasen kunde föräldrarna med att skrika såna ramsor åt ett gäng 8-åringar? värsta hånet...

jaja, hursom så tänker jag på hur snabbt sommaren går. Varje år lika men i år har jag iallafall blivit full. Blir så nöjd när jag tänker så för det känns som att jag har lyckats ta vara på sommaren. Sen tänker jag också att det var roligt att bli full och att den dagen jag slutar spela fotboll så kommer jag kanske vilja vara full 4-5 gånger VARJE SOMMAR(!) och det gör att det känns som att jag har en del roliga saker att hitta på när jag slutar med fotbollen. Alltså nu känns det som lagom med en gång och jag skulle inte vilja festa så mkt mer men när jag slutar en dag då hoppas jag att jag vill festa och inte träna varje dag.

Kort sammanfattat: När jag slutar spela fotboll hoppas jag att jag inte längre vill träna varje dag utan att det kommer fram ngn slags naturlig leva livet-festar-gen som har legat gömd. Eftersom jag tyckte att det var kul nu i somras så känner jag mig hoppfull om att jag kommer att gilla det andra livet också. Åh herregud....vilket jädra svammel. Hur  ska jag förklara? Men typ såhär: Jag har tänkt tidigare att jag tycker ju att det här livet är så härligt så jag kanske bara kommer bli helt tom och grå när jag måste sluta men efter att ha festat, ätit gott och varit ledig nu de senaste veckorna så är jag hoppfull om att jag kommer att ha ett kul liv sen också. Ja hörrnini....sådärja, fick man till det. Enkelt, kortfattat och huvet rakt på spiken.


smör på mackan



jag brukade tycka att smör på mackan var helt onödigt. Kände ingen skillnad, trodde jag. Sen flyttade jag ihop med Per som köper hem lätta och jag började unna mig vid speciella tillfällen. Sen gjorde jag speciella tillfällen till varje dag med argumentet "jag behöver det här, jag tränar ju så mkt". Nu när jag är hos morsan har jag lyft smörarndet till en maxnivå: Bregott med havssalt. This is good shit!

landet,landet



Jag har åkt vattenskidor som en liten bäver. Jisses va kul det var. Vattenskidor måste vara den enda sporten som är lika roliga att titta på som att köra själv. Minigolf, boule, för att inte tala om bowling är ju skittråkigt när man inte själv kastar eller slår, vänta och låtsas bry sig om hur det går för de andra, inte riktigt min grej. Men  vattenskidor, jag låg dubbelvikt i båten och såg brorsan, syrran och morsan i mer eller mindre tappra försök. Alla med helt egna stilar. Fasen vilken glädje. Det var bara ludde som saknades, det hade varit pricken över i:et, synd att han dog innan han hann pröva vattenskidor.


Välmående




Jag känner mig helt himla välmående så nu sitter jag här på landet och väntar på att jag ska bryta benet. I min väntan äter jag tapenade på brödbit, det är jag värd nu tycker jag. Tapenade chili. Mums. Jag tänker kloka tankar medan jag smaskar, tänker att om benet går av så kommer det att bli helt igen så det är ingen katastrof. Bryts det på 6 olika ställen så tar det lite längre tid men det kommer ändå att ordna sig. Bekymmerslös. Precis som när man var liten.


grillat



på landet är det grillat som gäller, varje kväll. Tur man gillar grilla annars hade det varit outhärdligt. Tur man gillar solen och bad från bryggan också annars hade hela den här dagen varit ganska värdo.

brorsan



Första grejen som brorsan slog mig i ever var bordshockey. Man kan säga att jag blev lite överumplad, vad f-n hände? Sen konstaterade jag att bordshockey ändå inte var ngn sport och lämnade hockeyspelet för att aldrig återvända. Nästa pryl blev landbandy. Helt plötsligt insåg jag att lil bro blev vald före mig när det lag valdes. "Vi tar EK. Nej inte du lisa, vi tar rasse"!  Därefter har den långe fyren tagit gren för gren och lämnat mig med knappt någonting. Fotboll kan vi inte ens spela, insikten skulle bli för tung för mig att bära.

Men så för ett par månader sedan skulle vi lira badminton. "vi kör match , sa rasse". Match? sa jag. Ska vi verkligen göra det? (jag, livrädd för att förlora ytterligare en gren och stå kvar med de övriga otestade idrottsgrenarna bob, rodel, ringette och triatlhlon. Otestad idrott= jag är bäst eftersom jag är äldst) Rasse: -Ja, men vi kör , det är roligare, annars blir det så oseriöst. Okej. och vi spelade. Jag spelade ungefär tio steg över toppen av min maximala förmåga. Jag spelade för min stolthet, en av mina 5 bestående bäst-grenar och jag spelade för alla de idrotter som jag förlorade någonstans på vägen. Jag kopplade på mitt mentala till en nivå som jag har lyckats få fram 3-4 ggr totalt under hela min 20-åriga idrottskarriär. Pratade positivt med mig själv, skrek ut frustration och intalade mig att jag är starkare än honom, jag vinner det här. Första set blir jämnt, jag förlorar men jag får den här känslan: Jag kan vinna den här matchen, kom igen nu!!!! Andra set vinner jag. Knappt men ändå, jag vinner. Tredje set blir en galen rysare. Vi går till elva, man måste vinna med två. Det slutar 16-14 and I´m the winner.

Ikväll ska vi lira badminton igen. 17-18 i spånga badminton. Missa inte det.


orust

Käringöns hamn Toppbild, länk till Orust kommun startsida

jag har varit på orust och ätit lenas mammas hembakta bröd till frukost, lenas pappas nyuppfiskade krabbor å makrill till kvällsmat och som pricken över iet fikat lenas mammas hembakta bullar. När jag var liten bakade mamma kanelgifflar på påse. Det här dygnet skall jag spara som en sommarguldklimp. Inte bara för maten, sällskapet, lugnet, bad i havet och hela klipp-prylen. Jag är som en ny supervälmående person nu, massa snälla saker tycker jag om alla och det är bra.

nytt cafe



Det har kommit ett nytt café nära oss som heter biscuit. FAN-TASTIC! Jag kan gå igång så hårt på såna här saker, ett sånt här bra café får liksom inte missas. Jag blir helt uppjagad bara när jag tänker på det. listen to this frulle: Hembakt bröd, hembakt scones, marmelad buffé, creamcheese, ost, kaffe, medelhavsyoghurt med jordgubbar och pistagenötter, smoothie, allt detta för 60kr. WIIIIIIIIIIIIIIII!!!!!!!!!!! jag dör lite grann av glädje härhemma. Alltr är hembakt och billigt. inredningen är modell mysig. En kudde där det är broderat "bakelser är också mat". ...jag kan gå on and on forever...det är ngn form av kärlek.

tar tillbax, ville bara vara mystisk



jag ljög lite i förra inlägget, det har inte hänt så mkt. Jag försökte bara vara lite mystisk. Mystiskt är coolt och sexigt, alla gillar mystiska personer. Jag har verklien svårt för att vara mystisk, jag är bättre på att skrika allt rakt ut. typ såhär: Jag har haft förstoppning under de 5 senaste dagarna. Det är sant, helt sjukt jobbig känsla, speciellt när man är på marknad. Jag käkade plommon och druvor, fick magmassage av per, gick promenader, drack kaffe och drack vatten men INGET hjälpte. Nu har jag fått hjälp av apoteket men hajar ni hur lång tid 5 dagar är? det är sjuuukt lång tid. All energi liksom stannar i kroppen. + att jag hade ont i halsen och feber= kunde inte springa loss magen. sjukt äcklig är jag... och mystisk. 

det har hänt så himla mkt



Det har hänt så himla mkt och ni har liksom inte fått reda på någonting. Dåligt av mig. Ska försöka lägga in lite under de närmsta dagarna.

P



Per är skitsnygg när han kör husbil. På riktigt, värsta husbilshunken i blå fin tröja, love him so much. Eller skrev jag Per? Jag menade P. Per vill inte att jag ska skriva ut hans namn när jag skriver saker om honom, han vill helst vara anonym så jag kanske skriver P i fortsättningen. P är skitsnygg när han kör husbil. Jag vet inte hur man gör för att rita på bilden och dölja ansiktet men jag lägger den på sidan så är det iaf lite svårare för er att se.

ingen fara!



Sitter i husbilen och skriver nu. Vi har kanske 1,5 h kvar och endast ett par missöden har inträffat, bra gjort av oss! Efter ca.80 meters resa sker en mindre explosion i bilens bakre del. Jag som är parets actionhjälte kastar mig bak för att försöka skydda per och kan sedan från liggande läge rapportera: Ingen fara skedd, bara en låda som ramlat och en och oöppnad läskburk som har öppnats i sidan (ett hål mao) det sprutar kolsyra men förutom det: INGEEEN FARA!

toffelhjältar



Okej känn på det här: Jag, Per, 500 par tofflor, en husbil, 4 timmars roadtrip,en marknad med 120 000 besökare (är det vår målgrupp?eh, kanske inte direkt men ngn av dessa 120 000 borde väl vara det. )

och det vi åker ifrån är: Gothia cup (vår målgrupp? ganska precis skulle jag vilja säga).  Anyway, det ska bli kul and I mean it. Hoppas vi säljer annars är risken stor att jag börjar gråta och samtidigt anklaga Per för någonting som han inte har gjort. Kanske är bäst att jag skriver det redan nu, just in case: Förlåt Per!

I hate goodbyes!



nu saknar jag det lilla gänget. Alltid saknar jag ngn, separationsångest sen barnsben. Jo, det är sant. Hela lågstadiet grät jag varje morgon när mamma lämnade mig fast jag tyckte det var skitkul i skolan. Jag tror stenhårt på att det beror på att jag blev bortlämnad när jag var 8 månader. Morsan sa att de  var på semester och lämnade bort mig under en vecka, vet inte om jag tror på det riktigt, semester.jag vill tro att jag blev bortlämnad på training camp eller intensiv fotbollsteknikträning men det är kanske inte helt sannolikt....hursom har jag fått reda på att 8mån är den känsligaste åldern att vara ifrån sina föräldrar dvs exakt den tidpunkten som jag blev bortkastad.

Hela livet har jag gråtit när jag separeras från folk. Har inte spelat ngn större roll vem jag har lämnat, jag har gråtit som om jag har separerats från min egna siamesiska tvilling= floder. När jag var 10 år och bytte lag för första gången, I slutet av trean när vi separerades från vår fröken, När vi gick ut fyran och bytte skola, när vi slutade sexan och fick en ny klass, när jag bytte lag för andra gången när jag var 15, när jag bytte lag för tredje gången när jag var 16, när jag bytte lag för fjärde gången när jag var 21..ja ni hajar. För att inte tala om när jag tog studenten..buuuuäääähhhhhhhh...Separationsångesten har varit min ständiga följeslagare, tack morsan och farsan!


svagast i hela världen



Imorse när jag vaknade kände jag mig svagast i hela världen. Inte tränat ngnting (läs inte förflyttat mig längre än 10 meter i timmen max) sen i onsdagskväll, blivit full och käkat allt skit man kan tänka sig + sömnbrist. Under dagens första timmar hade jag panik, Hjäääälp, musklerna har förtvinat och jag börjar flåsa när jag går upp för trappan. F-n också, hela höstsäsongen förstörd, var det värt det? bra jobbat, bra! men sen sov jag en timme och tankarna började klarna. Gick till sjukgymnasten, tränade 2 timmar styrka och han som e en sån grym sjukgymnast berömde mig för helgens bravader. Nu känner jag mig nästan vältränad igen och optimistisk eftersom det trots allt är 45 dagar till nästa seriematch. Tack sickgymnast, mkt tack!

berusades



The big 12e juli igår och kvällen infriade precis alla förväntningar. Planerade fester är de bästa, glöm det där med spontant. Vi berusades och klarade av att vara uppe tills det var ljust. Mission completed och det var alldeles underbart, hela kvällen var som en lyckokväll. Vi pratade inte ens om fotboll, vi pratade om allt annat och jag kände att shit, jag kan ha så här kul utan fotboll. Bra jobbat med Balansen Lisa, very bra. Tack Lisa, tack.

mittemellan



sitter på landet och är all stissig. rastlös. Jag är i mittemellanlandet, jag är medveten om det. Kommer troligtvis att vara här under de närmsta dygnen, i värsta fall blir jag fast tills ledigheten är slut. Jag vacklar emellan, ena stunden upptagen av att dricka cola zero och läsa tidning, nästa sekund tankarna på träning, lagkompisar, tränare och kost. Å ena sidan vill jag släppa det en liten stund, ett par dagar, å andra sidan är jag liksom fylld av den, den är så trygg , varm och alldeles , alldeles underbar. Jag är Mittemellan fotbollsvärlden och den andra världen , den där vanliga världen utan fotboll. Det är nu jag ska träna på  balansen.

lättköpt




Semester för mig = okynnesdricka coca cola zero. Så fort jag är sugen så tar jag en burk, helt crazy, skiter i att det inte är bra för kroppen och och att det troligtvis förgiftar mig helt med sötningsmedel och prylar. Han öppnat första burken nu här ute på landet, i like it. Semester. Försökte hänga kvar vid den kvinnliga versionen =coca cola light , mest för att få den där kvinnliga sex in the city känslan men zero är godare. Jag kanske är man ändå.

å andra sidan



Å andra sidan kan man träna när man vill och hur man vill och det kan ju vara befriande.

3 veckors slit och släp



Idag är första dagen på vårt tre veckor långa sommaruppehåll. 3 veckor utan organiserad träning, kommer inte ihåg när vi hade så mkt tid i en följd på sommarn. Tror det var när jag var 12 år och spelade i barkarby..hursomhelst, jag tycker att det känns förj-igt. 2,5 veckors egen träning. Intervalllöpningar ersätter plötsligt springa runt och sparka boll, springa ensam ersätter springa med ett helt lag underbara små personligheter  Vilket jädra påhitt. Jag saknar er. Undra vad ni gör just nu. Kanske sitter ni och tänker likadant och saknar mig. Antagligen.

ett par sköna lirare




jag är ingen tennisentusiast, inte på ngt set. haha...kunde inte låta bli...iallafall fastnade jag framför tennisfinalen igår, ngn stor cup men det är svårt att hålla isär eftersom de inte sådär logiskt som i fotbollen med Europamästerskap och världsmästerskap. I tennis heter det massa olika, wimbledon, grand slam, franska öppna och så..hursomhelst: Fy fasen va häftigt, vilken match! Jag hejade och hejade på federer men det sket sig ju såklart, alltid den man hejar på som torskar. De lirade i nästan fem timmar och vi snackar tennis, inte ngn glidarsport som fotboll eller hockey. 5 timmar maxad koncentration och styrka. Jag är såld, vilka idrottsmän! Hylla, hylla, hyyyllaaaaa!!

städfarbrorn är hemma



Nu har han äntligen kommit hem den lilla städfarbrorn. Nyrakad och fin. och vi har städat och tvättat härhemma så nu är ordningen återställd. Det är så roligt när folk kommer hem igen, iaf  första timmarna. Jag var jättesnäll och glad hela kvällen igår, diskade två gånger i rad utan att ens fråga om Per kunde ta den andra rundan, bakade scones, nynnade glada sånger och var en sån riktigt bra flickvän.

snart kommer han hem



Snart kommer per hem efter 1 veckas frånvaro. Egentligen tre veckor med ett par dagar hemma däremellan. Enligt MMSet som hans kompis skickade igår är han rakad. Rakad på huvet. I am so excited to see him. Han HAR ett stort huvud, det har vi varit medvetna om och det är det som har hindrat oss från att raka tidigare. Jag håller tummarna för det bästa. 

vaken värsta sent


None

Är vaken värsta sent idag och blippar runt lite mellan kanalerna. kanalen "star!" visar Girls fight club. Tjejer som går matcher i något som ser ut att vara ultimate fighting, instängda i en bur. Det är värsta amatörgrejen, tjejerna ser ut precis som jag och brorsan när vi var små och brottades i soffan. Halvflötiga små svettiga kroppar med mkt vilja men helt utan teknik.  Det som skiljer tjejerna från oss är att de ser värsta äckliga ut med rinnande smink och kvinnokroppar, när vi brottades var vi bara små och söta.


sura vingummi



Jag har ätit a bunch of sura vingummin ikväll. one to many skulle man också kunna säga. Förutom att jag känner mig lite äcklig och less på vingummi har jag en oroskänsla. Oron grundar sig i att per berättade för mig om en kille som gick i hans klass i nian. De åkte på skolresa till Danmark, killen köpte ett big pack vingummi och tryckte i sig gigantiska mängder och när de sen kom fram till Köpenhamn fick han åka in på sjukhuset och magpumpas. Jag försöker trösta mig med att det kanske inte behövs om man har ätit sura vingummin, de har ju nästan en annan konsistens.

sex i stan




Jag är fantastiskt långt ifrån en sex in the city tjej. Mina prylar ligger inte i fin handväska utan i en gympapåse (egentligen skobag från mina underbara ronaldinhoskor) , mina prylar i handväskanpåsen är vattenflaska, ipod, plånbok, inget mer. Iget smink fast en gång hade jag idominsalva för läpparna höll på att torka ut. Idag såg jag iaf filmen och jag tyckte den var skitbra. De är ju så lustigt. Jag tror att jag gillade den för att jag fick sitta och vara tjejig och bli en del av den  där långtbortavärlden. Alltså den är ju långtborta för de flesta men för mig snackar vi oceaner. Jag satt och sa  "åhh..." och suckade såna där tjejiga suckar utan att ens försöka göra mig till , det kom helt naturligt. Det var en skithärlig upplevelse och himla bra film.


jag är så himla humoristisk



Jag är verkligen så himla rolig. Per är iväg på läger med distriktslaget och idag skall han åka direkt från lägret till en beachfotbollsturnering i Åhus. Pers kompis micke+ två andra lirare ska hämta vår bil här och sedan plocka per i halmstad och köra vidare till Åhus. Micke kommer och hämtar bilen om typ en kvart. Nu har jag skickat ett sms till Per som är helt inne i matchförberedelserna för sitt distriktslag : Hej! Jag hade helt glömt bort att micke skulle ha bilen idag så jag har lånat ut den till palmis, skit också! Tror du att han kan hämta den imorrn istället? kramkram . Jag är verkligen så himla rolig.

jag och transa på bio

 

Jag har sett ett avsnitt av sex in the city, det var  helt okej. Imorrn ska jag och transa se filmen. Hoppas man fattar ngt även fast man är rookie. Me and transe. Efter filmen eller innan , beror lite på ska vi fika också, asagobaskön kväll. Passar bra in i den bästa sommaren ever som det här ju ska bli enligt min planering.  

en väldigt lyckad tur till norge



sååååå trevligt. Utbyte, umgänge, skratta med och skratta åt. Seger för Pia men vår norske vän skötte sig super. Det var en fin liten dag. Nydelig som normännen säger.


En lunch på stan och lite kaffe tack!



 Hej Kungen! Jag skulle vilja att en lunch på stan kostade lika mkt som ett paket blodpudding och att kaffe alltid ingår och inte kostar "20 kronor om du har ätit här annars 28kronor". Lunch på stan är  mkt roligare än lunch hemma ensam, håller du inte med om det?. Hoppas att du kan styra upp lite lagar och sånt så att det här förslaget går igenom. Och om du ändå håller på och bestämmer saker så kan du väl slänga in städhjälp till alla också. Tack på förhand, många hälsningar Lisa, 25. PS. eh..jag vill inte tjata om för mkt grejer men om du verkligen inte har ngt annat att göra så kan du väl sätta upp en regel som säger att alla damfotbollsspelare i damallsvenskan blir proffs och får spela i landslaget. DS


Norge



Jag är kvartsnorsk. Det ska jag fira idag genom att åka till Norge och se vår lagkompis spela mot USA. Norge vs USA. Jag hejar såklart på Norge men också lite på Pia som är tränare för USA. Kul.JÄttekul. Gärna, Jättehjärna. Hoppas vår norska lagkompis fixar fina platser. Jag ser snittar, jordgubbar, champagne och stolar precis bredvid avbytarbåsen. Hoppas det kommer in ngn som streakar också men på slutet då så att det inte stör så mkt.


den 12e juli

'

 Ni vet hur man alltid säger att de spontana festerna är de roligaste. De gånger då man egentligen inte har planerat ngnting utan bara bestämmer sig för att ha ett barty är de som blir minnesvärda. Vad som är en spontan fest är en tolkningsfråga. På nyårsafton satte jag mitt nyårslöfte: Jag ska festa i sommar och vara ute tills det blir ljust och sen den dagen har jag laddad inför att försöka fixa den uppgiften. För ett par månader sedan satte vi datumet, 12e juli 2008.

Jag ser De fem musketörerna, snygga kläder, Drinkar, God mat, Glädje, snygga män som serverar i bar överkropp hemma hus U ( ja, per, du är en av dem) underbara små  diskussioner och samtal, nostalgi. Jag ser den varmaste sommarnatten i mannaminne och den bästa musiken som ngnsin har spelats. Jag ser helt enkelt den mest lyckade utekvällen ever.

 Många skulle säga att det är på gränsen till FÖR planerat för att bli spontant och lyckat...eh--shit, jag kanske har shåsat upp det här lite to much. Men jag har inga somhelst förväntningar. Nästan inga alls. Knappt en endaste liten enda. Wohoooooooo!! Love you all!

allsång



Å ena sidan sommarstämning, å andra sidan: Jag får rysningar. Allsång står för allt som jag tycker är töntigt. Mitt hår på armarna står upp...gungeligung, arm i arm, teaterapor....Jag vet att det är inne att gilla allsång. Att man borde ha vuxit till sig såpass att man tycker att det är okej, att det ska vara töntigt och att det är okej att det är töntigt men det går inte. Jag är för tuff helt enkelt. För tuff och för snygg för allsång.

gordinho

Su barriga prominente sigue dejando muy claro que Ronaldinho, todavía, sigue estando muy lejos de su mejor forma

Ronaldinho har lagt på sig ett par kilo. Nu har de givit honom smeknamnet "Gordinho" som betyder den lille tjocke. Stackarn. När jag blir tjock ska jag kalla mig Gordinho. Jag tycker om honom ändå, Den lille tjocke...Om jag blir mamma ska jag döpa barnet till Gordinho. Gordinho,gordinho, gordinho. 

RSS 2.0