styrketränad och klar





Igår och de senaste två veckorna har mina ben känts som tuggummi. Man kan säga att påkarna är i ngt slags fysiskt bottenläge. Inte kul när man spelar fotboll. Men idag har jag gjort asajobbiga styrkeövningar för benen, enligt vår tränare ska det vara värsta formtopparen. Är jag skeptisk? Ja, kanske ngt men å andra sidan är jag öppen för alla förslag och det kan inte gärna bli tyngre än vad det har varit den senaste tiden. Funkar det här knepet så finns det en stor risk för jag gör en liten figur av modell-lera av honom och sätter i fönstret här hemma, typ som en hyllning. Den får stå mellan kortet på ludde och min samling av fotbollsgubbar, det blir ett fint altare. 


negativ



Jag försöker alltid vara positiv mot mig själv men ibland är det svårt. Jag har varit helt skrämmande lat idag. Jag avsätter härmed 2 timmar av min kväll till pluggande, amen.

lugnet före stormen



Mulet, grått och helt dött på Göteborgs gator idag. Eller jag tror det iaf, har inte orkat gå ut och titta men det känns så i kroppen+ att det låter bättre om jag skall försöka likna det vid ett lugn före en storm. Stormen kommer på onsdag: Partille Cup i handboll med 20 000 kids följt av en vecka Gothia Cup med 50 000 människor. Gothia Cup e´ju skithäftigt men jag stör mig på ungdomar som springer runt i askorta kjolar och super sig fulla och sen har sex på dansgolvet under Gothia Cup discot. Jo, det händer!  Jag veeet, de är bara osäkra men ändå. Det var bättre förr, då åkte man till Gothia för att spela fotboll. och ja,  jag är en 25 år gammal moraltant. och Ja, jag vet att det finns några få som inte har sex på dansgolvet idag också.

crap TV



Igårkväll efter EM finalen kollade jag på riktigt låga program. Men Jag var ensam och en förlorare och jag behövde det. lägsta av dem alla: Cheaters. Om privatdetektiver som åker runt och filmar folk som är otrogna och sedan konfronterar dem. I knooow men jag var ensam. och ledsen över förlusten. Innan dess: Djurpolisen, Sätter dit folk som misshandlar djur. Det tycker jag iofs är ett väldigt fint program, ngt amerikaniserat dock.


men fotboll e´kul



Under ett par timmar igårkväll tänkte jag att fotboll kan vara för jädra tråkigt. Sen kom EM-finalen och all dess dramatik och då glömdes det tråkiga bort. Sen vakna jag upp idag och då känns det lite tråkigt igen. Dagen efter kan vara alldeles , alldeles underbar eller bara skit. Status idag: Skit.


Fre,fre, freedag!

Foto: Fredrik Sandin Carlsson

Eller är det måndag? Det är skitskönt med sommarlov från skolan men inte så himla bra på alla sätt ändå: Helgkänslan vill inte riktigt infinna sig. Jag lever som i ett myller av dagar där det enda säkra är att om man tränar två gånger på en dag så är det troligtvis en tisdag eller en torsdag. Men jag är inte den som är den, idag är det freeedag och det innebär att vi som har förlorat baktävlingar i laget ska ha med ngt hembakat. Blueberry cheesecake har jag svängt ihop, nejnej, det var inge jobb alls, nej då.... Hoppas den är god, den ska tydligen konkurrera med kladdkaka och kladdkaksmuffins, alltid tufft.

EM studion börjar lida mot sitt slut



Vi har haft EM-studio härhemma under EM. Blandade människor har kommit förbi och bidragit med kärleksmums, kommentarer och en mysig EM-stämning. Ibland har vi varit 2 pers, vissa gånger 20. Nu är det bara en match kvar och abstinensbesvär närmar sig med stormsteg. Inte fotboll på tv abstinens (inte bara iaf) utan mer tomt hemma abstinens. Jag måste ha 8-10 personer runtomkring mig hemma i lgh, det känns så iaf. Funderar över alternativen. Bjuda in ett antal människor och starta ett kollektiv. (kanske skulle man kalla det familjen?) Eller fortsätta som att ingenting hade hänt och bjuda in folk till EM studion resten av sommaren. Vi kan ha eftersnack och kolla på repriser på eurosport och allt kommer att vara precis som vanligt. Och om folk säger "Men EM är ju slut!" så svarar jag bara "Allt beror på hur man ser det. EM behöver inte ta slut, its all in your head."

Huvudvärk



Jag har haft ont i huvet i två dygn nu. Jag är inte en sån som har ont i huvet, jag har ont i magen och ont i kroppen men inte ont i huvet. + att jag har sovit ungefär 12 timmar minimum varje dygn. Jag kan bli lite knäpp av såna här saker, har inlett detektivarbete för att ta reda på orsaken. Jag går igenom alla möjliga alternativ till trött och huvudvärk.  Dålig vätskebalans är en grej som alltid funkar men det ger mig liksom inte full tillfredställelse, det kan ju inte Bara vara det.

Jag blir nästan hypokondrisk på min jakt efter orsaken. Luften i lägenheten kanske, det började ju när jag kom hem till Göteborg i måndags. Adrenalinet på träningen igår, jag har ju inte fått känna på det under helgen direkt, kanske har det satt sig på huvet? Per och hans städfasoner? "ja, jag vet inte hur älskling men jag måste gå igenom alla möjliga alternativ här, kan du bo hos dan och lena ett par dagar så att jag iaf kan utesluta dig."

dokumentärer, cant get enough!



Jag äälskar dokumntärer. Inte alla men de som är bra. Igår såg jag tre stycken. På första plats lägger jag "Guds barn" , gjord av en kille som hade lämnat en sekt, han reste runt och sökte upp andra människor som lämnat sekten, många hade tagit livet av  sig och de som levde var väldigt trasiga . Sjukt fascinerande och en sån grymt strong kille. Hemskt att man vill se såna här dokumentärer egentligen, andra och tredje plats var också ganska hemska på sitt sätt men med lyckliga slut, orkar inte skriva ngt om dem. Hmm..ja, det är ngt visst med dokumentärer.

imorrn ska jag plugga



Tillbaka på riktigt i träning idag. Efter helgens ledigheter och slappslappslapp har min kropp typ vant sig vid att göra ingenting förutom att SE på fotboll och äta goda saker. Idag skulle den vara på tå under två träningar och sen plugga däremellan. Jag var tvungen att prioritera. I mean, I had to. Det blev träning, promenad hem, laga lunch, sova i soffan i två timmar, käka mellanmål, åkte på nästa träning. Imorrn ska jag plugga.

Taco



Torsk, sill, lax, grillad ludde lamm och färskpotatis. Gött att bryta av med Taco idag. Jag har lagat, per harinte ens hjälpt till. Jag är en sån liten hemmafru.

taggad till tusen

None

Shit va jag har taggat energi i helgen. Fysiskt och psykiskt. Mitt hjärta dansar. Helgrillat lamm snurrades 5 timmar av farsan. Alla var skitsugna tills brorsan sa att det var ludde som satt på spettet.

fullt upp



Idag har det varit fullt upp härhemma. Jag borde plugga, har gjort det i en timme men sen kände jag att nää, det är ju match idag, jag kan inte sitta och fokusera på massa plugg då. Sista timmarna har jag därför suttit vid datorn och surfat runt efter det bästa kakreceptet. Vi har ju bakning som straff i laget och jag har en bakning som väntar. Vill baka ngt sjukt gott, det godaste som ngn i laget ngnsin har bakat. Någonsin, någonsin.

vilken töööönt



Jag har stora problem med att lyssna på lugna favoriter. So, dont? ja, jag vet men ibland blippar jag förbi det och tvingar mig själv att lyssna, ni vet som när det är ngn som blir sjukt illa skadad i en tvmatch och man kan inte låta bli att titta fast man vet att det är äckligt. Mitt stora problem är de såsiga rösterna och bllaaaa..blaaaaaa....de liksom drar ut på varenda ord. Idag sa den manliga såsrösten: Tittar din man fööör myyycket påå foootboll? Skicka honom en liten kärlekshälsning och visa honom att du finns där även under EM. Visa honom att du bryr dig om honom och att det finns andra saker i livet än fotboll, det finns kärlek. MEN JAAAAAAAA!!!!!!!!! EN SÅN HÄLSNING SKA JAG SKICKA!!!!!  SKA BARA KRÄKAS LITE FÖRST!


fotbollsskola



Det är så roligt att åka ut på fotbollsskolor och skriva autografer. Idag var vi på en med 4- 10 åringar. 04or mao, det är ju helt sjukt. nollfyror.  HEJ JAG HETER LISA, JAG SPELAR FOTBOLL. HEJ DÅ! så får man prata för att de ska förstå. Sen är det den lite äldre gruppen, 8-10åringar: "VA? Skulle inte Lotta Schelin komma? Vart är Lotta Schelin?". Nej, lotta kunde inte komma idag tyvärr. Varför dååå? För att hon skulle knarka och supa och så , tror det var därför. För att hon hade massa träning som hon var tvungen att göra. Men jag och Jane är ju här, det är väl kul?

Jag är värsta äcklig



Jag är sjukt äcklig. Vi tränade 18-19.30 idag och nu sitter jag här kl.22.30 i soffan i mina träningskläder och har inte duschat. Vem är så äcklig? Jag ska....jag ska duscha, jag ska bara.....ska bara kolla klart matchen först. Jag har blivit värsta vraket av att vara ensam hemma så här länge.

Massage



Jag skulle verkligen, verkligen behöva en rejäl massage. Inte 10 minuter utan en rejäl, minst 30-40 minuter, minst. Per ha tagit i hand på en massage, 30 minutare men det var en typ en månad sedan och det har inte blivit av för att han har varit för trött eller för mätt. Han hatar typ att ge massage så att han har tagit i hand på en 30minutare är ett resultat av aktiva påtryckningar och ett jädra tjat från mig. I vanliga fall gör han 25 sekunder och sen säger han, nu orkar jag inte mer. Åh, jag behöver verkligen. stackars mig.

kärlek




Massa grejer har framkallat kärlek i mig de senaste dagarna. Familjen , så härligt att träffa dem...2 dagar är perfekt tid, lagom mkt  för att man skall uppskatta och tycka så mkt om dem och lagom lite för att man inte skall åka hem till Göteborg med en irritationskänsla. Mina kära vänner som jag har pratat med på telefon och träffat har skapat ett litet rus av kärlek, Per på avstånd blir också en speciell avstånds/sakna kärlek, tycker alltid om honom så mkt när han är borta..eh, det där kom ut lite fel men jag tänkte rätt.. 

och det lilla laget , herregud säger jag, drömde inatt att jag tog ut mitt hjärta och gav det till laget som en slags offergåva och alla spelare och ledare gav mig en konstig blick och sa: Okej, tack men var det där så smart?nu kommer du ju dö? och jag som inte hade tänkt på det ångrade mig såklart och sa , Nej, skit oxå, ge tillbaka det!! men då var det för sent och sen när jag var död så gick alla ut och tränade som vanligt. Ja, det är mkt kärlek just nu.


ojoj



ojoj...nu kommer per hem om tre dagar. Dax att diska upp och dammsuga i hörnen. Han kommer troligtvis vara som en liten trasa när han kommer hem. Tältplatsen var "precis bredvid en väg så det har varit lite svårt att sova". Stackarn..jag ska ta hand om honom när han kommer hem.

helt bubblig och uppjagad



jag är helt bubblig i magen och uppjagad på ngt sätt. Tänkte först att det berodde på att vi får reda på laget i eftermiddag och att jag väldigt gärna skulle vilja vara en del av det men sen kom jag på att bubblandet i magen nog beror på att jag åt en halv låda plommon igårkväll. Plommon. Fats uppjagandet tror jag inte har så mkt med plommonen att göra iofs.

Födelsedagspresenter



Idag ska jag hem till sthlm för match mot bajen. Verkligheten hinner ikapp en , alla födelsedagspresenter som jag har skjutit på och sagt "jag har köpt en grej men du får den nästa gång jag kommer till sthlm" måste inhandlas idag. Dessutom fyller morsan år på måndag och hon måste ju få ngt fint. Ja herreguuud , hur ska jag hinna med allt.

ett vad..




Vi är ett par som har gått in i ett vad. No good stuff, only one day a week. Good stuff= allt som är gott i princip. Vi har hållit på i 1,5 veckor med just det här vadet och i har en vecka kvar. Ingen risk att man fuskar med det här straffet: Går man på det goda så måste man jogga två varv runt vår plan, Valhalla IP. Halv5 en fredagseftermiddag när Qviding eller GAIS tränar. Man måste ha helt bar överkropp. Hela första veckan drömde jag att jag fick in en godis i munnen av misstag och var tvungen att springa med brösten lösa och Torbjörn satt på läktaren och skrek "MEN LISA; VAD HÅLLER DU PÅ MED??!!!!".  Jag är inte ens sugen längre...nej, jag är inte det....men faktiskt inte....

Jag tycker..



Mkt i vardagen kretsar runt EM just nu. Det är så härligt när man vet att det är 2 matcher varje kväll. Varje match är som en godispåse som någon annan har plockat, man vet inte vad som finns i den men eftersom det är godis så vet man att det är bra. Jag tycker att Elin Ekblom Bak e´skitbra i studion , have to say that.

laget



Igår krossade vi ett lila lag med 4-0 i svenska cupen och när jag satt vid sidan av planen och filosoferade under den sista kvarten så kände jag bara "men shit va jag tycker om det här laget". Jag ville liksom bara springa ut och krama om de som var därute på planen men det behövde jag inte för en efter en klev de av planen och kom till mig i båset. Vi brukar göra så i vårt lag när vi är överlägsna, ta av ett par spelare för att ge de andra en chans.


min lilla kropp



min lilla kropp är så gammal. Jag har insett att jag måste ta hand om den ännu mer, det innebär sluta alibistretcha och börja stretcha. Jag ska börja med det nu, stretcha och jogga ner och så. Jag ska bara...

Vi svenskar...



Vi svenskar är så lustiga. Först tyst, blyg och lagom inåtvänd om vi inte är fulla men sen kommer fotbollsmästerskap och Zlatan och då släpper plötsligt allt det som tydligen har funnits inuti oss (?) vi sjunger "iiin meed bollen i mål, iiin med bollen i mål..." på stan, vi badar i fontäner efter första gruppspelsmatchen (lika bra, vi kan ju vara ute ur spelen om en vecka), Vi målar hela huvet med billig färg som kladdas ut och blir en grön röra innan matchen ens har börjat och vi kramar ALLA som kommer i vägen när det blir mål. Mästerskap i fotboll lockar fram den svensken som alla svenskar egentligen vill vara, den osvenska svensken.

Va fint det löste sig



Jag har inte pratat med per men jag tror att han är ganska nöjd  trots en hopplös sambo. Zlati, Zlati, Zlati!!! Det är glädje!


fy f-n!



Det ringer en revisor och låter allmänt sur och jag är totalt efterbliven när det gäller revisorprylar och företagsekonomi. Han ställer frågor och jag svarar "eh...jag vet inte....eh..okeeej..eh....kan jag ringa upp dig om 1 timme, jag måste prata med min partner som har det här företaget med mig, det är han som har hand om ekonomin." Man känner sig som en sopa.

Jag är på en fyraåringsnivå när det handlar om såna här saker. Så jag ringer upp Per som är på EM på camp Sweden och gråter lite och är sur och per blir arg och och allt blir fel. Och sen ringer jag upp revisorn och säger att jag vill prata med thomas (jag hade för mig att han hette så revisorn) och de säger att det inte finns ngn thomas, han slutade för ett år sen och jag säger va? men han ringde ju från det här numret för 10 minuter sen. Och de säger att det finns bara en man som jobbar där just nu och han heter peter och då komer jag på att det kanske var peter han hette trots allt. Och Peter låter sur och jag ger honom numret till Pers kompis som är på camp sweden med per och nu sitter jag och hoppas att allt ska lösa sig och att per ska bli glad och att revisorn ska bli glad.

pyttelitet plan



Igår vann vi match uppe i skellefteå. Vi åkte dit med ett plan som tog 19 pers, sjuuuukt litet plan! En i laget åkte stort plan dagen innan och sen tåg (!) hem igårkväll. 18 timmar skulle tåget ta och det lämnade umeå vid 22-tiden igårkväll. Hon var skitnöjd med att slippa flyga pytteplan. Jag ägnar henne en lite tanke nu...sen ska jag håna henne när hon kommer hem.


Jag är tillbaks i träsket



Jag tror jag är tillbaka as a blogger. Känns så.

i know, i am käss



Jag vet jag är ganska kass på att skriva inlägg men helt ärligt, kan man kräva att jag ska sitta vid datorn och pyssla när det är 30 grader ute. Match ikväll. Yes it is.

RSS 2.0