glass en vardag



Jag har precis ätit glass och två kakor. Men det får man ju inte!! Jooo, det får man. Om man skall spela match mot umeå imorrn så behöver man all energi man kan hitta. Jag ska springa som en liten rackare, fasen va jag ska springa..rackarn kan ni kalla mig. Den lilla rackaren.

ska man bjuda till lite kanske?



Varför bjuder man aldrig folk som man känner bara lite grann på middag? Man e´skitskraj för att det ska visa sig att man inte har så trevligt men va fasen, det är väl inte så mkt att torska egentlogen.. Jag tror jag ska bjuda hem några som jag känner men inte jättebra snart, det vore trevligt. Eller vi ska göra det menade jag, Per också förstås. Gäller bara att komma på vem man känner bra men inte jättebra.

En egen teori om sömn och förstoppning




Någon som vet hur det hänger ihop med sömn, avföring och trötthetskänslor? Jag tycker att det är äckligt att prata om såna här saker men det har varit en stor del av mitt liv de senaste 4 dygnen så jag måste nämna det. I tre hela dygn och massa timmar har jag stoppat in , stoppat in och stoppat in mat i munnen. Inte en enda gång har det kommit ut något annat än vätska. I samband med denna period har jag varit osugen på mat (inte så konstigt, that I get) men också sovit ganska lite. Min teori blir alltså: Inte bara blir man osugen av mat när man är halvt förstoppad, man är så full med energi att man har svårt att sova längre än till 07.00. Jag är allt en liten vetenskapskvinna jag.

Nu har det iaf släppt och efteråt somnade jag direkt. Detta faktum ger ytterligare stöd åt min teori.

Igen , ledsen att jag var tvungen att ta upp det här ämnet i min modeblogg/ vetenskapsblogg.

SJUUUKT program



Satt och koillade på sanningens någonting med gårdinger igår...herregud säger jag. Lyssna på det här:

En kille sitter och blir grillad med frågor och hans svar kollas med hjälp av en lögndetektor. Farsan, flickvännen och kompisen kan , om de tycker att en fråga är känslig , trycka på stoppknappen , då slipper killlen svara på den frågan. De kan göra så på typ 2 frågor, som två pass liksom. Så kommer frågan: Tycker du om dina halvsyskon? och man tänker att den här kommer nog farsan att trycka bort. Då, INNAN farsan trycker bort så skriker killen som blir grillad: Tryck på stoppknappen!!! Men hallåååååå!!!! Halvsyskonen fattar säkert inte att han inte tycker om dem. Kunde de inte ha bestämt ett litet tecken när han ville att de skulle trycka på stoppknappen? Vad somhelst? klia sig i örat, slicka sig om munnen, allt hade varit mindre uppenbart än: TRYCK PÅ STOPPKNAPPEN!!!

alla bara får barn




Alla runtomkring en får barn, ploppar ut dem hejvilt åt höger och vänster. Hallå!!! Ni är barn själva, ni ska inte få barn!!!! Jaha...vi är 26 år i år, okej...jag tänkte att vi fortfarande var 16..

Alla verkar kunna få barn också, ingen som kämpar på och försöker utan alla bara får..och vissa får plötsligt en till, också helt utan problem. Undra hur det blir för mig, jag kan ju inte ens ploppa ut det som jag äter. Jag har sagt till Per att jag vill vänta till efter det att jag har slutat spela fotboll. Det har han problem med. Jag tror att han tänker "Du kommer inte sluta spela fotboll förrän du är 40, alltså första barnet när Per är 42-43". Han har räknat ut att chansen för ett barn de närmsta 10 åren , om jag skall vänta till efter fotbollen är minimal. Alltså testar han en ny grej: Kan du inte föda barn och sen fortsätta spela? Då måste jag förklara för honom: Per, ett barn ska ligga i magen i 9månader, det är längre tid än en seg korsbandsrehab, skall jag frivilligt utsätta mig för det? Är det ett schysst krav att lägga på mig efter alla skador som jag har drabbats av?

lugnet före stormen

Kopparbergs/Göteborg FC vs Umeå IK     1-0

Det känns liksom i hela luften att det är ngt stort på gång...Varje gång man träffar ngn i laget och varje gång man försöker sova så dyker det upp... På tisdag smäller det gott folk. Satan va förvånade alla kommer att bli när de ser resultatet.

kolhydratsladdad




Igårkväll kan man säga att jag kolhydratsladdade inför typ... Äppelpaj i vaniljsås, kakor, och chips. Nu sitter jag här och dricker varmt vatten för att få igång tarmarna.Blubbblubb..inte mkt händer. Man kan ju lacka för mindre.


Så var det lördag igen




SItter i köket och väntar på att vår nattliga gäst skall vakna. Leckan i egen hög person har sovit över och dte är glädje. Till skillnad från många andra dagar är lördagen planerad i i minsta detalj:

08.50 väckning (vaknade tidigare, därför sitter jag här och pysslar nu)

11.00 Helkroppsmassage (150 kr för en timme hos vår masssör, ruggigt billigt. Lite dumt känns det ändå att lägg 150kr på det när jag egentligen inte har råd att köpa en påse äpplen men nöden har ingen lag, min kropp skriker efter helkroppsmassage. Jo, den gööööör det!!! Mjölksyra av att gå upp för trappen.)

någon gång mellan 17.30 och 20.00 Middag

Däremellan skall jag helst ha hunnit med en fika och ev. en joggingtur. Wish me luck!

VRÅLhungrig



Jag är så hungrig nu. Vet inte vad jag håller på med, klockan är liksom 10 och jag har inte ätit frulle. Jag har inte råd att köpa massa bröd och grejer. Jag sitter nu och väljer mellan 3 alternativ:

1. Gå ner till affären och köpa ett billigt hårt bröd.

2. Åka till omklädningsrummet och ta mig en macka.

3. Tänka "men det är ändå kört, jag kommer ändå aldrig klara den här månaden så jag kan lika gärna försöka bli mätt och glad genom att ta en frukost ute på stan".

Just nu lutar det åt alternativ 1. Någon som vet vad wasa knäcke kostar?


07.20




Idag sov jag lite längre , 07.20 och inga vattkoppsdrömmar. Men ändå, när man kan sova hur länge man vill känns det nästan bortkastat att gå upp så tidigt. Bortkastat just när man vaknar men mer som ngt hittat när man inser att man har hela dagen på sig att göra roliga saker.

du som är så personlig



Jag gillar jonas gardell. Jonas säger så här:

Om en människa säger "jag är så ful" så protesterar alla. Neeeej, men sluta, du är inte ful...du som är så...eh..eh...PERSONLIG! Men om en ful människa inte ens får vara ful, vad är hon då? Ett satans neutrum.

En helt hemsk grej. När vi var små , jag och mina syskon , och skulle hämta ut våra nya pass på passexpeditionen så fick vi vänta skitlänge på att komma fram till damen som satt i kassan. När vi äntligen är framme säger min lillebror: Mamma....mamma, varför är hon så ful? samtidigt som han pekar på hon i kassan. Mamma: va? vad menar du rasmus?Hon är inte ful! sen ler morsan mot tanten som jobbar i kassan och skakar på huvudet... Lillebror: Joooo, hon är visst ful, varför är hon så ful? Snacka om motsatsen till att göra någons dag.


trött nu igen



Idag är jag plötsligt trött igen. Två jobbiga träningar och den korta golfrundan har tagit musten ur mig. Lägg sen till att jag inte får sova som jag bör. Jag får men jag kan inte. Varje morgon den här veckan har jag vaknat strax före 07.00 och trott att jag har drabbats av vattkoppor. Jag drömmer att vår tränare står på träningen och berättar att "Lisa kan inte vara med på ett tag för hon är sjuk" och jag skriker "jooo, jag kan visst!!! Jag vill..jag känner mig inte sjuk torbjörn!"

golfaren



idag har jag varit golfare. Jag är egentligen en aning anti golf men det var gratis så jag var tvungen att testa. Sen är det så coolt att kunna skriva eller säga att man är en person som har "många stränga på sin lyra" (lyra låter fel, vad säger man egentligen?) och det kan jag ju säga nu när jag spelar både fotboll och golf. Några golfskott hamnade i skogen men jag kämpade vidare utan att lägga på mig några sura miner. 


praktik- I massage



Vi har en praktikant hos oss i ett par veckor nu. Hon är massagepraktikant! Men hajar ni vilken grej? för oss alltså. Jag försöker utnyttja till max och sen tänka "men så behöver du inte känna Lisa, du hjälper ju henne att bli bättre...du är liksom som torbjörn är för dig, en bli bättre hjälpare".

När jag blir entusiastisk så kan jag lätt bli lite ivrig och skrika ut det jag känner, så blev jag igår. När jag hade fått lårmassage för mitt onda lår på förmiddagen så blev jag så sugen på en skönmassage rygg och axlar på e.m. så jag skrev upp mig på det med. Jag kände ju "är det här okej?" först men sen när jag hade bestämt mig för att ta en massage och att det var en hjälp för henne så skrek jag ut "Jag ska ta en rygg och nackmassage!!!!" Jaha, tänker ni , inget fel i det.. Grejen är att det blev väldigt konstigt, det blev ungefär som att jag var en liten prins (hatar kvinnliga versionen) som var på spa och kunde ropa ut "jag ska ta ansiktsbehandling, jag ska ta ryggmassage". och hon stackarn var fick stanna hela kvällen och massera. Då känner man sig som en bra människa efteråt.

bajsar gula pluppar?



Jenny i mitt lag säger att man bajsar gula pluppar om man äter rostat majs. Igår åt jag rostad majs men jag kommer aldrig få veta om det stämmer för det tar ju oftast minst 4 dagar för min mat att komma ut och efter fyra dagar har jag glömt att jag ska titta. Någon som vet om det stämmer?

skyddad verkstad



Jag bor i en annan stad
, jag har flyttat hit för att spela fotboll. När man bor i en annan stad kan man göra vad man vill, det är lite som värsta långa semestern. Vill man ta det lugnt och satsa på fotbollen så är det okej, ingen däruppe i sthlm har ändå koll på vad man egentligen sysslar med. Som en värmländska i laget sa, "hade jag bott kvar i min hemstad nu så hade morsan varit på mig varenda dag "Ska du inte jobba idag HELLER???" Du måste bli vuxen nu och börja bidra till samhället.  Vi bidrar på våra egna små sätt till oss själva och därigenom till samhället, jobbar så vi klarar oss, underhåller människor med fotboll, mår fantastiskt bra och kan sprida kärlek...ja, det är så jag ser det iaf.

När jag ser tillbaka på de här åren i Göteborg så kommer jag känna att de var de bästa i mitt liv, det måste ju vara framgång om ngt.


Värsta sköna gänget



Nu har det precis varit typ 15 pers härhemma i lägenheten och kollat champions league och käkat popcorn. Alla är nöjda. Jag är nöjd för att det var min käraste fotbollsvänner som var här och per är nöjd för att inte mindre än 4 av de kära fotbollsvännerna tog med sina pojkvänner vilket innebar att han för en gångs skull slapp vara ensam kille. Måste vara nt slags rekord inom damfotbollsvärlden. Men fasen va trevligt det var. Värsta sköna gänget.

sockersött

image34


Larvigt? nonono....skitfina är de. fick i present av  en kille jag känner. Jag har svårt att bestämma vilken jag gillar bäst dock, båda är ju vackra. Det är knappar, såna man sätter på kläderna. Homemade with love.


mörk snygg kock



vilken rutten mat jag åt ikväll. Inte rutten som i ruttenrutten utan mer rutten som i dålig. Färdig pyttipanna. Det duger inte. Jag veet  det duger inte men vi har ju ingenting hemma. Om jag blir sjukt rik en dag så ska jag anställa en snygg liten mörk kock som handlar och lagar mat. Kocken kommer se till att det "alltid finns något gott hemma som man kan plocka ur kylen" , han gör smoothies till mellanmål osså gör han en egen musli "snygga-mörka-kocken-musli". Det kommer att bli ett great life och jag komer att bjuda hem vänner på middag, inte bara varma mackor.

jag vet inte riktigt vad som förväntas av mig



Vad förväntas av mig som hemmafru? Ska jag dammsuga och städa innan per kommer hem eller kommer han vara så glad över att se mig att han inte lägger märke till ev. städning? Om han inte lägger märke till det så känns det meningslöst.

Julia och Anna

Det här inlägget tillägnas julia och anna. Jag tror iofs inte att båda de två läser den här bloggen men jag kör på chans.

För er andra, lite kort bakgrunds fakta:

Julia är my very dear friend, en av ytterst få "klickkompisar" , ni vet sånna som det inte finns mer än 3 st av i hela bärlden och som man blir glad av bara man tänker på den. Hon är så speciell jullan så ni måste egentligen träffa henne för att fatta. JULIA! SCRUBBIE! Jag saknar dig och jag har ett sopigt samvete för att jag inte har hört av mig på urlänge. Vill bara att du ska veta att jag saknar dig och att jag kommer att ringa i veckan. Bara så att du inte får en chock och trillar av pinnen för att jag ringer.


Anna är min barndomsvän som jag har tävlat i allt med. Hon betyder mkt för mig. Anna känner mig läskigt bra och det är lite jobbigt för hon är bra på att använda det emot mig. Anna: Jag saknar dig också och vill så himla gärna träffa dig och familjen nästa gång ni kommer hem. Tänker på er!!!

Japp, så fick jag ur mig det också....

hejdå!


Ensam hemma



Idag är jag ensam hemma. Hela dagen och hela natten. Jag vet inte riktigt hur det känns än, får göra en större utvärdering av det tillfälliga singellivet imorrn.

Lustigt det där, jag har varit singel och ensam i hela livet nästan, iaf första 22,5 åren av mitt liv och nu är jag tillsammans med en annan människa varje dag året om nästan. Va fort man vänjer sig. Tur att Per är en sån bra person tänker jag, det hade varit skitjobbigt att leva med någon som var otrevlig, knäpp och helt Ounderbar.

min syrra

image32

MIn syrra gör allt före mig. Fast jag är den som är äldst. Min syrra är 5 år yngre än mig , trots det gjorde hon allt före. Ja, Allt ni vet. BH började jag använda när jag var typ 18, syrran hade nog sin första bh när hon var 12. Dvs 1 år före mig eller 6år om man räknar bort vår åldersskillnad. När syrran hade mens när hon var 14år så var hon lite ledsen för att vi var utomlands och skulle bada. Jag som precis hade fått min mens (19 år gammal) utgick från att det var första gången för henne, hon är ju ändå 5 år yngre.

Jag: "Men det ska du ju inte vara ledsen över, försa mensen är ngt roligt! (äntligen får jag berätta om ngt, på en storasysters vis)

Syrran: Men det är ju f-n inte första gången, jag har haft det massor av gånger.

Jag: aha.....jaja..men var först med det också, skiter väl jag i.

för er som undrar..



för er som undrar om låtsasproffs inte spelar några matcher så stämmer det bra. Mitt lag spelar knappt några matcher och det är anledningen till att jag inte har rapporterat några resultat på den här sidan.


grannen slipar golv..eller nåt



Någon i det här huset håller på och slipar golvet med en maskin som låter helt fantastiskt mkt. Eller slipar golv, va f-n vet jag, jag hör inte skillnad på en golvslip och en borrmaskin, eller ett litet jetplan som testar motorn men de har hållit på i 2 timmar nu mitt på dan och låtit. Jag blir förbannad, Det finns faktiskt låtsasproffs i det här huset som försöker sova middag.

Lammstek



Ikväll ska vi på inflyttningskalas hos dan och lena. De ska bjuda på lammstek, fy fader va gott! Please dont wake me up. Om det var socialt accepterat och fysiskt möjligt så skulle jag leva på lammstek och fotboll.


lovely day!




Vilken underbar liten dag. Vore det socialt accepterat och fysiskt möjligt så skulle jag leva på kanelbullar och fotboll. okej då..och per....

kafferep i huvet



ibland får jag en sån här känsla "jag är bannemej ensam med mina tankar". >Vet ni vad jag menar? Alltså jag menar såhär:

Jag har massor av människor, klippdockor, runtomkring mig som jag älskar och som älskar mig eller som jag tycker om och de älskar mig eller som jag ogillar och som älskar mig. De lyssnar när jag pratar och de tröstar när jag är ledsen, gläds med mig när jag mår bra osv men i slutändan så är det ändå bara jag som vet om alla mina egna tankar. Ingen kan se in i mitt huvud och tänka "ah, hon känner så, då hajar jag", massa känslor och tankar som jag har bara för mig själv. Det är ju en bra pryl men ibland kan jag tycka att det känns lite jobbigt. Jag kommer alltid vara ensam i huvudet.  

Jag skulle vilja bjuda in Per på kafferep ibland..eller morsan och farsan, eller ngn av de allra närmsta vännerna.
 Tanke-kaffe-rep skulle det vara så att de kunde kolla på alla mina tankar och så att jag slipper förklara och berätta saker. 

Våfflor



Idag är det  våfflor med truls och transa. Im so excited. Jag tror jag börjar bli lite beroende av de där två. Eller beroende är starkt ord men jag ser fram emot att hänga med dem. Våfflor var skitlängesen, kommer inte ens ihåg...

sova middag

image31
Det är inte utan att man känner sig en aning illamående och halväcklig. Dreglar ner över armen, alltid dreglar. Ofta vet jag inte vart jag är, är jag sjuk? alltid samma tankar: Vad är klockan? Ska jag spela? har jag missat matchen? Jag snackar om att sova middag. Det är nog nyttigt med en powernap, idag varade den i 45min men man blir så konstig när man vaknar upp. Is it really good for you to sleep in the middle of the day?

Herregud, jag ser ju för fasen ut som en gammal kvinna. Eller en ung kvinna i en gammal dams kropp. F-n, jag är gammal.

kaffe




Kaffe. Vuxendricka. Jag har druckit pyttekaffe me mega mjölk i kanske 2 år, barnkaffe "latte macchiato" i snitt kanske en om dagen. Kan inte låta bli att undra om det har påverkat min kropp på ngt sätt. Ja, ni vet, att det är dåligt för kroppen , det har man ju hört rykten om. "Att dricka kaffe efter maten är som att köra med handbromsen i, man kan inte ta upp alla näringsämnen"...såna saker, stämmer de?


från sängen till soffan

image30

Vaknade kl.07 och tog med mig täcket till soffan. Så skönt! Ligger här nu och kollar morron-tv, käkar macka och surfar runt. Man kan ju ha det jobbigare.

Den här dagen känns , på förhand, smått fantastisk. 09.00 träning, men jag ska vila låret så jag kör ngn rehabvariant (tråkigt men klokt), sen börjar det härliga: Lunch, kanske hänga med och kolla när några i laget lirar golf, träning i eftermiddag och sen vandrar vi i samlad trupp till Ullevi för att se derbyt. Idag är jag låtsasproffs ut i fingerspetsarna.

Jag är inte snabb



Jag är fasen inte snabb
. På fotbollsplanen alltså. Försöker öka, speeda på och kör tom mentala tankar som "snabb, rappa Lisa". I am so slow. Eller som vår klubbordförande sa till mig efter mitt första år i Göteborg. "Lisa, du är bra men försök att bli lite snabb". Inte snabbare utan "lite snabb". Tack, jag ska tänka på det till nästa år.

väggspisen är här

                                                                   åre vänster

Idag kom en gubbe och satte upp vår nya väggspis. Hur cozy somhelst. Alltså inte gubben utan väggspisen. Fast gubben var iofs också grym. Riktigt härlig, typ grek , asschysst. Gubben alltså. Känns nästan tomt nu när han har åkt hem.

pannkaka



Per har gjort världens godaste pannkakor som vi har ätit med äppelmos och socker. Rent socker. Om vi får barn så kommer de skrika "vi vill ha pappas pannkakor!!!" det känns jobbigt. Jag ska tjuvträna på pannkakslagning i helgen. Men shit va pannkakor är gott.

hm...lite cred till mig själv



Kände att det förra inlägget inte riktigt speglar min personlighet så här kommer en annan sida:

Jag har hittat saker den senaste veckan. T.ex. min ipod som var försvunnen i tre dagar förra veckan. Första dagen var jag inte orolig  för "den kommer fram". Andra dagen kollade jag igenom bilen 3 gånger , omkl.rummet 2 gånger, alla väskor utan resultat, då blev jag skraj. "Shit, den är borta!!!" Tredje dagen gick jag över i hopplöshet "Någon har snott min ipod".  Men så i måndags så hittade jag ipoden i fåtöljen här hemma, Bra gjort av mig!! Jag tappar inte bara bort, jag hittar också.

tankspridd



Jag är väldigt tankspridd av mig. För tillfället alltså.  Häromdagen var jag och handlade, la upp alla prylar på bandet och börjar rota i plånboken, då visar det sig att ngn har tagit ut mitt betalkort ur plånboken. Antagligen Per eller någon i laget eller bara någon complete stranger. Iallafall, det var bara att cykla hem. Väl hemma ställer jag in cykeln i cykelrummet, slår igen dörren och lämnar kvar nycklarna någonstans nära cykeln. Inlåsta mao. Som tur är så har jag en speciell nyckelknippa till cykelnyckeln (pga jag tappade bort min förra nyckelknippa) så jag kommer iaf  in i lgh.

Nu har jag inte kunnat cykla på 4 dagar för jag har inte velat störa ngn granne och be att få låna deras cykelrumsnyckel, jobbigt. Per tycker det är störigt för hans cykel står också i cykelrummet.


Bilder kommer inom kort

Inom kort lägger jag in en bild på resultatet av vår bookscrapingkväll. 2 timmar tog det att göra ett litet kort, tur man hade trevliga människor runt omkring sig...

jag är en slags kombination



Jag är en kombination av stissig och trött. Ligger i soffan och hetsäter ett päron...sen hetsäter en apelsin. Uppjagad på något sätt. Det är just såna här situationer som jag bör undvika, det är det här som gör mig mentalt trött.

Books-craping?




Ikväll ska jag på typ bookscraping(?) eller vad det heter. Man ska ha med sig foton sen har vår lagkompis massa grejer som man kan använda för att göra fina saker av bilderna. Typ collage eller grattiskort, ja ni hajar. Jag har en känsla av hur det kommer bli. Jag kommer vara superentusiastisk första 15min sen när jag inser att jag är dålig på bookscraping eller vad det heter så kommer jag bli frustrerad och lägga ner. Pillejobb= not for me. Men det behöver ju inte bli så. Jag kan vara en stjärna. Nu när jag tänker efter så är jag nog en stjärna.

inte gråtit på länge men igår kom det några stycken



Jag har inte gråtit på länge. Om man inte räknar salming på tv men det var ju mer glädjegråt. Igår så kom det några stycken oförklarliga.

Såhär: Per hämtar mig efter matchen, jag sätter mig i bilen och när vi nästan är hemma så bubblar det upp tårar.
Per: - Vad är det? Vad är det som har hänt? Jag: Inget...jag tror bara att jag är mentalt trött...snyft...Per: Mentalt trött? Varför då? Du är ju totalt ostressad. Du spelade 15 min match i malmö igår och spelade match idag, däremellan har du jobbat i 1,5 h och sen bara sovit och ätit. Jag: Förminska inte min känsla...snörvel..tår...jag känner mig mentalt trött. Mkt anspänning som släpper nu...Per: haha.... Jag: Men va f-n, man kan väl bli trött av att tänka på fotboll också? Du kan ju inte veta hur jag känner!

Det var skönt att gråta tycker jag. Det var jag värd.

känns lite som att



Asså jag ser ju mig sälv som en fet vinnare. Nu har jag förlorat två matcher på lika många dagar. Fet vinnare? Känns lite som att det är dags att fixa till det där och börja vinna nu. NU.NUUUUU!

Om tränaren frågar...

                                                                                         
 
Jag har fått en bok av vår tränare. "Gillar du att läsa böcker?" frågade han mig igår. Tankarna snurrade runt i huvet "gillar och gillar? Jag kan säkert komma på 10 saker direkt som jag gillar mer, utan att tänka efter...snöfotboll, inomhusfotboll, fotbollstennis om jag vinner, kladdkaka, ...." Men så insåg jag att Om Torbjörn Nilsson frågar om man tycker om att läsa svarar man Ja.

Frågar tränaren om man tycker om att dansa så svarar man också ja. Eller så svarar man Nej och riskerar att uppfattas som otrevlig och i det här fallet ointresserad av samhället. Svaret på tränarens frågor bör alltid bli ja, det är en ekvation som jag lärde mig redan när jag var 12 år gammal.  Efter mitt käcka "JA" fick jag lite ångest och tänkte att jag har ju inte läst ngt på länge och palmis tycker jag är dålig på att läsa så jag la till "..om det är en bra bok". Det var en sanning, jag tycker om att läsa om det är bra böcker.



ett ärligt inlägg




Ja, vi förlorade igår. Ja, jag fick bara spela en kvart. Sen tänkte jag fortsätta det här inlägget med att skriva "men jag är lika glad ändå, det gör inte mig så mkt, bara jag får träna och spela fotboll". Det skulle ha varit en lögn så jag skrev om, såhär blev det istället:

Jag kände mig frustrerad, eller mer att det var skittråkigt igår när jag bara fick spela 15  minuter, känner att jag har mkt i mig just nu. Jag förstod att jag bara fick 15 min med tanke på hur matchen utvecklade sig. Det ska bli roligt att få 90 minuter idag. Jag jobbar stenhårt med mitt tålamod, jag har inget egentligen men nu har jag fått ett ypperligt tillfälle att öva. Jag ska hålla i  för jag vet hur fort det kan gå i fotbollen, pang så är man me igen.

Ja, det blev iaf ett ärligt inlägg. Inte så härligt men ärligt.

Jobbigt



Allt blir sååå jobbigt när man är trött. Blablabla...bla....blä. -Ja, jag hör vad du säger men jag skiter i det. Jag måste komma ikapp, fick inte 8,5 timmar inatt. Tur jag kan sova nu på dan. Sova ikapp.


my man

image28

Med risk för att bli riktigt j-a äcklig; Ibland tänker jag "va märkligt att han är med mig, han som är världens bästa".  Äckligt va? Jag vet. Men jag får skriva vad jag vill och nu ville jag skriva det. Egentligen skulle jag vilja skriva ännu mer men jag kanske ska säga det till honom istället. mm..det ska jag göra.


hemmagjord tiramisu



Nej, det är jätteenkelt, man följer bara receptet. Eller hur.....Hemmagjord Tiramisu. Pasta med egen typ pesto. Den är också jätteenkel, man följer bara receptet där med. Riktigt grymt trevligt sällskap, ohämmade skratt och inteintellektuella  diskussioner. I love my life! Jag älskar att hänga med vänner på det här sättet. Små ibland otippade kombinationer, klippdockor.

seriepremiär



Smaka på det. Premiär. Lotion borta. Min bror hatar lotion, han kräks om han känner lukten, idag känner jag likadant. Äckliga kroppslotionlaget!

börje


Han är gammal..men galet vältränad...

börje salming hos carina berg, eller tvärtom blir det förresten. Jag grät, per grät (inte men det hade varit coolt). Carrre gör det bra, måste ge henne det, programformen är genialisk, gästerna har varit sköna. Eller Börje var i inte skön igår , han var helt underbar. Jag älskar det där programmet sen har jag blivit kär i börje också. Lisa Salming. Mmm, det passar.

människor att klippa ut och spara




När jag var liten klippte jag ut alla fotbollstabeller som fanns i tidningen för att klistra in i en klippbok och spara. "De kan vara bra att ha" tänkte jag. Turkiska ligan, spanska, irländska, tyska, you name it, alla ligor fick plats i min klippbok. Ovanför varje sida med tabeller står det datum. Viktig, användbar information som skall lämnas till eftervärlden.

Idag funderade jag över hur många bra människor jag har runtomkring mig. Helt sjukt många är de, somaliska, göteborska, stockholmare, norska, you name it. När jag tänkte på det lite grann så kom jag på att man borde göra en klippbok med dem. Längst upp på sidan ett datum och sen några personer varje vecka som har betytt extra mycket och som man tycker om. DET skulle vara något att lämna till eftervärlden.

morgondagen. Det är en dag imorgon också...

                                                                 

Det är ju en dag imorgon också. Jag tänker såhär, om jag skriver nu vad jag ska göra imorgon så behöver jag inte skriva imorrn vad jag ska göra imorrn.

Imorrn är vi fotbollslediga. Imorrn ska jag lägga in närvaro på skolan, jag beräknar att det tar 23 minuter effektiv tid. Imorrnkväll ska jag titta på gunnilse, div 2 herrar. Bara för att jag vill , bara för att jag kan. Ja, ni vet ju redan om det, jag är ett fotbollsproffs så jag kan liksom göra vad jag vill på dagarna. Jag skulle vilja ta en fika på stan imorrn fast jag hoppar nog det. Jag är nämligen ett sånt fotbollsproffs som bara kan göra saker som inte kostar pengar. Vi kan säga att jag har valt att ha det så, jag kan inte gå in på det för mkt men det har lite att göra med att jag anser det vara en synd att spendera och köpa saker. Jag använder tom återanvändbara bindor när jag har mens. Jag är bara sån. Slänger aldrig mat heller, jag tänker på barnen i afrika.  

en grej som stör mig

FRUKT?


Idag när jag skulle ta en frukt i kylen så kom jag på en sak som är så himla störig: Tomma, trasiga plastpåsar, föredettingar. Alltså föredetting fruktpåse. Varför tar man sista frukten och låter plastpåsen ligga kvar och prassla? Och under alla prasselpåsar ligger en stackars clementin som aldrig hann komma fram innan den blev dålig PGA att den låg under detta berg av tomma plastpåsar. Så, vad gör jag då när jag ser den stackars clementinen? Jo, jag stänger kylen, låter dålig ensam liten frukt ligga  kvar tillsammans med 7 st tomma plastpåsar och sen sätter jag mig vid datorn och skriver ett inlägg. Nu är det problemet är ur världen.

Osså ett litet hatcitat: Frukt är också godis!

mitt baksidelår



Mitt baksidelår är lite hängigt så jag ska hoppa över matchen ikväll. Onödigt att dra till ngt och bli borta 4-6 veckor...speciellt nu när det är sån glädje. Varje träning. Varje dag. Glädje. Nykär liksom. Ni vet när hela kroppen skriker "jihoo" och det pirrar i magen bara man ser personen, eller i det här fallet bollen. Om jag hade varit grym på att dansa så hade jag dansat till varje träning.

Men lite Typiskt, när man har laddat som en gnu för 90 minuter. Ska försöka konservera laddningen till nästa match. Hoppas det går. Någon som vet om det är ngt bäst före datum på såna här mentala laddningar?

i soffan å väntar på soffan

Hollywood XL

Vår nya soffa e´på gång. Om en halvtimme sa killen som ringde. Har fått igenom en skitbra deal med mio möbler:

Det tar emot min gamla soffa för 1000 kr om jag köper en ny. Den gamla köpte jag för 10 000kr , nedsatt från 21 000 för att det var skyltex, men tänker jag bättre 1000kr än inget. Då berättar damen på MIO att om jag vill ha soffan hemkörd (och den gamla hämtad) så tar de 500 kr för det. Men det är ju skitbra. Dealen är alltså: 500 kr för min gamla soffa. Den soffan har verkligen lyckats sjunka i värde, måste vara ngt slags rekord. Bra gjort soffan.


produktiv



Shit va produktiv jag är idag. Har en lista framför mig med 4 saker som jag ska göra , har stirrat på den i 4 timmar nu utan att ens tänkt tanken att ta tag i första saken. Nu har jag tänkt tanken men jag sitter kvar i soffan. Jag borde göra ngt. Jag tror jag är lat. Jag är en lat människa. En insikt, alltid något. Jag jobbar med att utveckla mig själv och att komma till insikt Därför kan jag inte göra allt det som jag borde göra.

måste erkänna en grej



Okej, jag har en grej jag måste erkänna. Jag är fortfarande inne och hänger på facebook. Jag tycker det är kul att se folks bilder. Jag tycker det är kul att se att Jenny  is now in a relationship eller att micke is "stolt pappa". Det är ju skitkul. Lisa is "en sucker for facebook". 

Vissa bilder är ju för sköna. "En helt vanlig bild på mig när jag står och posar i blöt t-shirt och hotpants, här är en helt vanlig utebild på mig när jag dansar med håkan,,,,ja, håkan i håkan hellström, och till sist en helt vanlig bild på mig när jag är nyvaken, nysminkad och har min nya Victoria secret BH på mig. I got news for you: VI HAJAR ATT BILDERNA ÄR ARRANGERADE! VI HAJAR ATT DU HAR TAGIT 1000 BILDER OCH ATT DE DÄR 3 VAR DE ENDA SOM FUNKADE. Inte för att det är ngt fel med det, ville bara att du skulle veta hur smarta vi är. Vi har listat ut.

febrig



Jag är fotbollsfebrig. Jag har alltid haft symptomen men nu är läget kritiskt, om jag får ge en diagnos på mig själv.

Tränar fotboll, pratar fotboll, tänker fotboll, drömmer fotboll, tittar på fotboll, lär ut fotboll. Däremellan tyst. Det är just det som är skillnaden, det brukar vara "däremellan social och pratglad" , nu är all annan aktivitet lagd åt sidan. Det är fyra dagar kvar till damallsvenska premiären så Per, familjen, vänner och bekanta ni får helt enkelt bara stå ut. Det måste få vara såhär nu. Jag måste få gå in i den här världen, måste få isolera mig. Jag har en match att vinna. Jag ska vinna vår match. schyyyyy!!!...stör mig inte nu.

Låtsasproffs




Idag ska jag luncha med mina fotbollsproffskompisar. Det är lite lustigt när man tänker på det, eller kanske inte lustigt alls men iaf vi har tre st heltidsproffs i vårt lag, resten jobbar deltid eller pluggar men när vi sitter och äter lunch tillsammans på dagarna eller när vi tränar på förmiddan så är det som att alla är proffs. Vi låtsas liksom att vi är proffs. Låtsasproffs. Det är som en hemlighet som alla vet om men som ingen vill prata om . Lite " här sitter vi och äter lunch och är fotbollsproffs, utan pengar på sparkontot, utan pensionssparande och utan ngn egentlig framtid.Jag älskar det här livet. Undra hur det blir när jag blir gammal och inte kan vara låtsasproffs längre. Men nu tänker vi inte på det, det är ju sååå många år kvar. Nu måste jag iväg och äta lunch med mina fotbollsproffskamrater. So long!


alltid ingenting som funkar



I vårt hem här i Göteborg är det ingenting som riktigt funkar som det ska. Allting som man behöver vara minsta lilla händig för blir fel. Ungefär såhär:

Jag framkallar kort , köper fina ramar (för pengar som jag inte har), kollar så att cm på korten stämmer med måtten på ramarna, kommer hem och försöker sätta in korten och de passar inte. Ramar för 250kr, kort för 250kr men de funkar inte tillsammans. Eller det funkar men det lämnar fula mellanrum så istället för att bli en snygg ram så blir det en ful vit sne ram med en snygg svart ram runt. Det är ingen katastrof, bara sådär typiskt oss himla skitstörigt.

Och då har vi inte ens kommit till den stora utmaningen, att försöka sätta upp ramarna på väggen. Jag får rysningar bara jag tänker på det.

ny affärspryl



Jag och Per har en ny grej på gång som vi ska sälja i vårt företag. Så nu är det inte bara fotbollstofflan (http://www.sloffie.nu) utan snart även den här nya prylen. We are both so excited. Den nya saken kommer att presenteras på bloggenså fort vi får proverna från Kina. En sak som jag tycker är bra med den nya saken är att den inte kostar så mkt+ att den inte tar så mkt plats så man slipper ha ett lager för 2000kr/mån för att förvara prylarna. Its good stuff.


har hämtat mig




Nu har jag hämtat mig från stresschocken känner jag. För att liksom gottgöra för mitt halva sura dygn har jag framkallat foton och köpt ramar som jag har satt in bilderna i. Till Per från Lisa. Hoppas han blir glad. Blir han inte glad så blir jag lite arg. Alltså ibland, inte alltid , så kan jag tycka att han visar aningen dåligt med entusiasm när jag gör snälla saker. I min familj blir alla alltid överdrivet glada för allt , ni vet går upp i falsett redan på första prylen varje födelsedag. ÅHHHHH, PERFEKT! Det kan bli jobbigt för går man upp i falsett för en väckarklocka så är det svårt att hitta en nivå som är värdig en fotbollsfilm eller något annat som man blir skitglad för. Iallafall, det blir som en kulturkrock när Per säger: tack! med vanlig stämma, basröst och sen inget mer.


För övrigt: Ramarna på bilden har ingenting med brevet inlägget att göra.


världens minst stresståliga



Världens minst stresståliga- thats me. Inte alls stresstålig. Igår fick jag reda på att Per behövde bilen imorse. Han kunde skjutsa mig till jobbet men jag skulle bli tvungen att ta mig därifrån på egen hand. 

Med panik i rösten: -OKEJ!!! DET ÄÄÄR LUGNT, JAG FIXAR DET! Per, i fortsättningen behöver jag ha reda på såna här saker ett par dagar i förväg, tack. Så jag kan planera mitt liv.

Per: Okej, men bli inte sur nu. Jag skjutsar ju dig till jobbet, vad är det som du måste stressa hem till när du har jobbat klart, du slutar ju f-n jobba kl.09.30?

Jag:
 Jag har fotbollsträning kl.17.00. Men det har du kanske missat? ....tyst ett tag och känner att det argumentet inte var ngn killer....- Nejmen jag hade tänkt åka förbi skolan och lägga in närvaro. Men det kan jag ju inte göra nu. (Det är nästan sant, jag tänkte att jag kunde åka förbi och lägga in närvaro. Iofs går bussen förbi skolan så jag skulle ju teoretiskt sätt kunna hoppa av och sen gå på igen)

Per: Jaha. Ja men på onsdag kan du ha bilen. För det är väl nästa gång du jobbar?

Jag: Mm....jamen va bra. Då kan jag lägga in närvaro på onsdag istället.

Sen är jag trött och grinigfrån det att jag somnar tills det att Per lämnar mig vid idrottshallen. Halv elva var jag hemma efter jobbet imorse och bussresan från Partille var helt grymt skön. Det ska jag komma ihåg nästa gång jag sätts under sån här stor press.

pirr i magen



Damallsvenskan startar med en superskräll. Finns det ngt som kan dra igång en mer än det? Man blir så galet laddad. Och jag sjunger min lilla sång: SMGULD,SMGULD,SMGUUUUULD.......och jag gör min lilla dans...dadadada,,,,och jag äter en till bit choklad.

i vanliga fall



I vanliga fall tänker man "nej, söndag idag, imorrn börjar ny vecka". Men idag är det annorlunda. Idag tänker jag "Yes, imorrn börjar ny vecka". Imorrn får jag träna fotboll igen och om en vecka börjar allsvenskan. Det här hör verkligen inte till vanligheterna. Men jag antar att det bara är att gilla läget. Acceptera känslan. Och göra en liten dans.

Crazy lördag i ngn annans soffa




Igår var Per och jag lite crazy. Istället för att ligga hemma i soffan och kolla fotboll och käka godis åkte vi hem till två vänner och gjorde precis det.

På väg hem från två vänner, degat i soffan och ätit upp deras mat. Kollat på fotboll i 4 timmar.

Jag: Fan va trevligt det var!

Per: Ja , skittrevligt.

Jag: Vilken skillnad det är att ligga och kolla fotboll och käka gott i ngn annans soffa och ha andra att prata med.  Vi borde göra det här oftare. Vilken underbar lördag.

Per: Ja, verkligen. asskön.


Crazy Lördag!!!!


hyvens människa!

image27

Så himla hyvens människa. Hygglo med stort H, ser med stort S, alla såna där grejer,Imponerande med stort F,  ....ja, ni hajar. Tacksam med stort T är jag iallafall. Skorna på bilden är för övrigt ett par pantafola, italienska fotbollsskor i kängruskinn. Bara så ni vet..

Stora tallrikar




Ibland känner man sig ju lite äcklig för att man har det så bra och sådär och imorse när jag diskade tallrikar härhemma så kom jag på ett tillfälle då jag alltid känner mig så himla äcklig. När man går på restaurang och får helt gigantiskt stora tallrikar. Alltså, det behöver inte vara mkt mat för att man ska känna sig obekväm, bara grejen att det är så onödigt stora tallrikar ger mig en yack-känsla. En del i känslan är att stora tallrikar oftast betyder dyr mat och då får tefaten mig att tänka " Jaha, här sitter jag och äter dyr mat när jag kunde ha ätit billlig och räddad ett par ,10 människoliv". En annan del i det är att jag tänker "okej, jag kommer typ använda 10% av den här gigantiska tallriken, 90% måste tvättas ändå, helt i onödan, är det bra för miljön?" Det har blivit som ticks-tankar på ngt sätt. Jag har ju inga problem med att slänga alla sopor i samma påse eller köpa en tröja för 1000kr men just vid det tillfället när den stora tallriken dukas fram så blir jag blockad. 

jaa hörrnini




jaaa hörrnini, det finns inte så mycket mer att säga. Fast nu kom jag på en sak: Det är typ HEEEELG! Jag blir så glad, jag BLIR så glad.

Lördag är jag ledig, då ska jag baka bröd. Det hör inte till vanligheterna kan jag tala om. Anledningen är att jag fick dåligt samvete för att Per fick en panikpresent när han fyllde år så jag kände att jag var tvungen att ge något mer (flera småpresenter= inte bra) Iallafall så krafsade jag ner "frukost med hembakat bröd som är bakat av mig" på kortet innan jag gav det till honom. Ja, det är bakgrunden till att jag ska baka bröd på lördag. Om det är ngn som bakar bröd typ alltid så kan ni väl ge receptförslag, enkla , snabba bröd snackar vi..

Matsäck





Var inne och läste på min kompis jennies blogg  (www.hockeyjennie.webblogg.se) om matsäck och jag fick så mkt hemska minnen att jag bara är tvungen att skriva ngt.

Jag hatar matsäck. Tar man med mackor så blir brödet blött, osten svettig. Tar man med pannkakor så ska folk typ smaka. Tar man med Oboy så blir den kall eller får skinn på sig. Men mina föräldrar toppade ändå vår fjällenmatsäck med det värsta: Denniskorv, ni vet grillkorv, som de kokade på morgonen!!! vänta, det kommer mer...och sen stoppade ner i en termos med varmt vatten för att korven skulle hålla värmen. Sen hällde de ut de kokta grillkorvarna ut termosen och serverade oss barn i backen, 5 timmar senare. Jobbig barndom? eh, jag?

Jag är inte riktigt där än



Okej, jag skrev ju att jag skulle visa upp en bild av min totaltdeffade kropp efter ett par veckors icke onyttigt ätande. Jag kan väl säga såhär: Jag är inte riktigt där än. Jag hållt mig från allt onyttigt i 9 dagar nu men det har inte skett några stora förändringar. Kanske för att jag käka typ en macka och musli varje gång jag blir sugen på något. Kanske det. Men , iallafall, jag kämpar vidare så får vi se om det händer ngt. Eller kämpar vidare och kämpar vidare, , jag skulle bara hålla mig i en vecka och jag har redan klivit över med två dagar så nu är det slut på nyttigätandet men jag kommer iaf fortsätta tänka rätt. Så om det verkligen är så som alla säger att det mentala kan påverka så kommer ni inom en kort tid få se min nakna, totaldeffade kropp här på bloggen. Grattis!


2 april



Efter den här tokseriösa dagen har jag kommit på en grej som man borde göra varje 2a maj: Vara seriös. Typ som första april fast tvärtom. För mig kommer den 2a april alltid vara den seriösa dagen. Trevligt. Hoppas vi blir fler som firar nästa år.

a working class hero is something to be



APU mötet gick bra, vet dock fortfarande inte vad det står för..ArbetsPlats någonting kanske? Trots relativt begränsad träning är jag grym på att se intresserad ut och nicka instämmande, det kom helt naturligt. E´ruggigt nöjd med bilden som symboliserar APU mötet.  

2 timmar på plastgräs, typ stillastående  i regn och vindjacka gick mindre bra, tips: Vindjacka är inte jättebra mot ösregn. Tänk att man lär sig ngt nytt varje dag.


två lagkompisar




Ikväll har två lagkompisar varit här på varma mackor och champinjonligan kväll. Vi kan kalla dem truls och transa. Jag gillar dem på något sätt, de är behagliga att hänga med. Truls....och Transa...

glömde det roliga



När jag har gjort alla asseriösa saker så ska vi kolla på champions league härhemma. och äta varma mackor..och kolla champions league. Det är mysigt.

asseriös



Idag ska jag vara asseriös hela dagen. Först till skolan på APU= möte av ngt slag, sen träning med de små gymnasieeleverna och till sist en föreläsning för ett damlag i frölunda. Asseriös dag.

aprilskämt

                                                                 
idag är det ju första april och man förväntas skoja till det. jag orkar inte riktigt..känner mig så tråkig. Tidigare år har drivkraften kommit naturligt och jag har ansträngt mig som ett litet djur för att genomföra uppptåg, i år orkar jag inte ens ringa mamma och säga att jag har brutit benet. Vad är det som håller på att hända med mig?

modebloggen


alright, this is now a modeblogg. Jag har shoppat kläder, första gången på väldigt länge. Jag har inte råd, soeciellt inte den här månaden när vi har köpt soffa men så gick jag in på monki och de har skitbilliga grejer och coola också så jag slog till på tre plagg. En gigantisk Tshirt, En vanlig tshirt i märkligt material och sen en blå skapelse typ stor grej som man har som tröja. Jag gillar deras kläder, de är billiga, osymetriska och man kan ha ett plagg på typ 3 olika sätt. Slappa är de också.

så himla nyttig


Jag är så himla nyttig nuförtiden. Idag slog jag rekordvadet: inget onyttigt på en vecka. Grejen är den att kroppen liksom skriker efter att käka ngt så istället för att ta godis eller kakor eller glass eller glass med kakor i så har jag käkat mackor med smör på och musli med nötter och solrosfrön. Typ i ofantliga mängder. Det är fint det. Men jag känner mig ändå duktig, jag är nog världens bästa på att lura mig själv.

bloggstopp

Det har varit bloggstopp pga att bloggsidan har bytt någonting..jag fattar inte så mkt men det har inte gått att logga in iaf.. men nu funkar det igen.

RSS 2.0