i vårt bostadsområde




i vårt bostadsområde i Thailand bor det bara invandrare. Uteslutande stora, fina hus, uteslutande nordiska invandrare. Hoppas inte Thailändarna är trångsynta. "Förjävligt att de ska komma hit och bygga stora j-a hus och sen utnyttja våra stränder och våra låga priser, de borde stanna i sitt eget land och betala priser som står i relation till vad de tjänar! "

Tävlingar



Jag har svårt att delta i tävlingar som jag inte vet om jag behärskar. Vill gärna ha kontroll över samtliga regler, förutsättningar, väder och vind, helst skall jag kunna genomföra en träningsrunda i den aktuella tävlingen innan det är skarpt läge. Allra helst skall jag ha haft möjlighet att träna ett par år innan jag testas i den aktuella grenen. Det här beteendet gör att jag ofta tackar nej till annorlunda, okontrollerbara lekar. Strandtennis, vattenvolley, t.o.m. fotbollstennis som inte spelas på valhallas konstgräs i 10 + grader och men lätt blåst från höger, jag gillar inte att vara med om jag inte kan minimera riskerna för att förlora. Idag kommer jag bildligt talat att kastas ut naken från 23e våningen när alla som bor i området i här i Thailand skall tävla i "Robinsontävlingar" punkt. Det är den enda infon vi har fått!!!!! Hur fan ska man kunna förbereda sig för robinsontävlingar? man kan gå in på nätet och kolla igenom gamla avsnitt, allt som har gått på tv de senaste 10 åren och sen kan man försöka träna på de grenar som går att träna på , övriga grenar kan man iallafall förbereda sig mentalt på. Nej jag har inte gjort det, den här gången väljer jag att hoppa naken.


Ledsen för dålig uppdat

jag är ledsen för dålig uppdatering, har rest till thailand så det är förklaringen.

förvirringen är total

Samtal kring den nya tekniken hemma hos familjen ek. Med hänsyn till de inblandade har jag valt att inte skriva ut några namn.

- Har Ericsson kommit med en iphone?
- nja...jag tror inte det.
- Nä, det är klart, de kanske inte har kommit så långt. Jag kan lägga in ditt nummer här nu... Jag lägger in det under "Johanna ipod".
- Ja gör så. Nu ska jag gå in och kolla vad det är för väder i Oslo. Torsdag -2, Fredag - 4, Lördag- 2.......

Om de som har tagit fram Iphone såg oss (inte) använda dem skulle de gråta floder. Aldrig har en iphone blivit så understimulerad som när den används hemma hos delar av familjen ek.


alla är så glada



Alla är så glada på julafton. Jag gillar´t!


champiooon




I am the champion. Körde precis sten, sax och påse med per. Han sa inte bäst av tre innan, han sa t.o.m. 

-kom igen vi kör bara en sten , sax , påse.  

Jag håller kvar min lilla sten och Per fräser på med saxen, nybörjarsaxen som den kallas. Man tar saxen när man är ivrig, man vill "overdo" it. Man tänker påse är för enkelt, sten är för enkelt, jag gör saxen eftersom den är den mest komplicerade. Han gjorde saxen. Haha... Saxen går sönder om den klipper i sten och min seger är ett faktum. Jag sjunger. Chaaaaampion, i am the chaaampion.... Per blir irriterad och säger "bäst av tre, anta utmaningen, bäst av tre". Jag skrattar ett segerskratt och svarar nej, jag är nöjd nu. Per blir frustrerad: Va fan skärp dig, våga anta utmaningen! Jag ler och säger nej, jag vill fortsätta vara theeee chaaampion, i am the champion!! Det är en god jul hemma hos Broberg/Ek.

det började



det började ungefär som det brukar farfar:

- "Lisa du var i tidningen igår".

 - Var jag? kul, det visste jag inte?

- Ja det stod vad alla fotbollsspelare i damallsvenskan tjänade.

- Jaha, du menar det. Ja just ja.

- Ja det var en blygsam liten summa.

- Ja jag vet men jag har ju så roligt när jag spelar fotboll.

farfar ser frågande ut...


Alltså jag får nästan förtydliga här att farfar är världens bästa och skönaste farfar, han är bara lite farfarsgammal när det gäller pengar.

middag med släkten

Lisa Ek

Ikväll ska vi äta middag med farmor och farfar och alla vi barn med respektive. Farmor och farfar är roliga. Farfar frågar hela tiden "ja och när kommer du med i landslaget då? Har Dennerby ringt än?" och jag svarar alltid samma "nej han har inte ringt än men jag tror han har tappat bort mitt nummer, jag finns ju inte på hitta.se nu heller så.." .

 När farfar frågar nuförtiden så blir jag bara glad och blir påmind om hur lycklig jag är i mitt fotbollsspelande. Jag tänker på laget och jag tänker på tränarna och jag tänker på valhalla.  Annat var det  för två år sedan när jag kände mig psykiskt misshandlad i min dåvarande fotbollsrelation och var som ett litet vrak och inte spelade några minuter i klubblaget och allt som påminde om fotboll gjorde att jag bröt ut i plötslig överdramatisk gråt. Räckte i princip med att jag såg en kille med en fotbollströja på stan för att jag skulle bli påmind och hamna i den ostoppbara gråtattacken. Så kommer farfar med sin fråga:  "-Har dennerby ringt än? dååååå var det inga glada miner vid middagsbordet. Tack lilla gud för att den tiden är över och tack alla fina som gör den här tiden så fin!

babyspråk it is

crying baby

Uffe är hemma hos mamma och pappa och firar jul. Babyspråk it is. ska du fåå liite vaaatten? Man kan inte låta bli att undra vad som kommer hända med den här familjen den dagen någon av oss barn får barn. Skrämmande tanke. Det barnbarnet kommer aldrig lära sig att gå för någon kommer alltid bära det, det barnet kommer aldrig bli pottränad för om hon eller han kissar inomhus, ja t.o.m. på pappas ben så kommer hon/han få beröm och glada tillrop. Det barnbarnet kommer troligtvis kallas stinky i skolan för att om hon eller han går runt med bajs i rumpan så kommer hon/han bara mötas av mammas "men har du bajs i rumpan, ja du har bajs i ruuumpaaaan,ja det har du".. 


packad



nu är jag packad och klar och sitter med jacka och halsduk framför datorn och per går in i duschen. Otajmade. Jag är den väntande. Ovanligt. Först ska vi ta oss ner till valhalla därefter sthlm. Det är juletider folks! jul i sinne, jul inne!

jag har kört julstilen



Jag har kört riktig julstil idag. Först åt jag snabbmakaroner me smör till lunch fast det var inte så mycket en del av julstilen men sen gick jag ner på stan och köpte julklappar till lil sis och lil bro. Det är kul att köpa julklappar!  Stärkt av min egen givmildhet traskade jag ner till valhalla och mötte upp truls för skojig intervallspringning. Hem och vid 17-tiden kom det andra juliga i min jul-stils-fredag: pepparkaksmuffins och kaffe på expressohouse. Oh my god vilken god muffins. Prinicpiellt är jag emot hela expressohousekedjan eftersom de säljer latte för 40 kr och allt känns väldigt konstgjort men såna principer släpper jag helt om jag hittar ngt som är väldigt gott.

citodon




Senaste två nätterna har uffe gått runt och kräkts och haft sig. Först trodde vi att han var gravid och att han kanske inte var en han utan en hon och att det var en manshund som var pappan men sen visade det sig att han bara hade käkat en bit läder och en bit plast. Ganska stora bitar läder och plast så innan vi lämnade lgh idag så hundäkrade jag hallen och vardagsrummet. Eller jag trodde att jag hundsäkrade. När vi kommer hem ligger uffe och tuggar på ett paket tabletter, folieinkapslade tabletter men ett av tre piller har han lyckats få ut och gnagt lite på, bara lite , nästan hela tabletten är kvar . Shit han har fått i sig voltaren tänker jag (finns obegränsat av den tablett hemma hos de flesta elitidrottare) Men nej voltaren var det inte. Citodon var det. Jag vet inte jag men jag kan inte tänka mig att citodon är en partydrog för hundvalpar. När jag googlar på citodon ser jag att det är beroendeframkallande.  Starkt smärtstillande. Ska nog testa lite hopp med uffe nu, såna där från höga höjder som han aldrig har vågat förrut. Det gäller att passa på...

sjuka vuxenpoäng




ikväll ska jag skrapa ihop sjuka vuxenpoäng när jag går ner till cafét på hörnet kl. 18.30 för att delta i bostadsrättsföreningsmöte. Vänta, jag är inte klar: jag kommer vara nere 18.30 fast mötet bärjar 19.00 eftersom jag är med i styrelsen. okej, nu är jag klar. När vi köpte lgh tänkte jag det är det sista jag gör, engagerar mig i en sån pryl. Sen var jag nere på ett möte för alla som bodde i huset och inställningen höll i sig  "vilket grisjobb". Så i slutet av mötet berättade styrelsen att de inte tar ut ngt arvode eftersom ekonomin är mindre bra, sjukt smart drag av dem för då kunde man liksom inte "jaha, så ni jobbar gratis för oss andra, trevligt, tack för det..om jag vill bidra? eh, nä jag föredrar nog att ni engagerar er och jag mest bara bor i min lägenhet". Blir spännande att se vart det här slutar. Ibland när jag inte förstår ekonomin och räntan och prylar hummar jag lite och kisar med ögonen. Nästan hela tiden sitter jag så när vi har möte. hmm..hmm....aha....mm....

utelåst!



det här är sista gången jag skriver ett inlägg med den här rubriken. I am done with being utelåst. Kommer hem störthungrig och har uffe med mig. Springer in på hemköp och handlar det som går snabbast att laga : köttbullar och snabbmacks. Skitbra, nu är det nära till mat, väldigt nära. Upp för trappen, tanken på maten ger mig kraft att nynna en liten sång..lalalala...Uffe är glad , jag är glad , alla är glada. Uffe sjunger. Eller det där sista inbillade jag mig kanske men det kändes så. Börjar leta i väskan. "lugn uffe, nyckeln ligger här ngnstans..." Eller inte. Utelåst Igen. Sitter en timme i trappuppgången, kallt som f-n. Hungrig som ett litet djur. EFter dryga timmen kommer per hem , han nynnar en sång på vägen uppför trappen. Jag tänker varför är han så j-a glad.

Nu kommer jag aldrig mer bli utelåst.


uffe coming to town



Uffe ær læmnade hos familjen i sthlm och jag bor i Lyon før the weekend.

8 timmar innan jag sætter mig på tåget till sthlm får jag sms av syrran: "nu har morsan hællt upp vatten och stællt fram vattenskålen till uffe". Superffektiva morsan læmnar inget åt slumpen.

Nær jag kommer in på centralen møts jag av mamma,pappa och syrran och førsta tanken nær jag ser dem ær : okej, vad har hænt hær? de ser ut ungefær som om de ska møta jesus. Uffe blir glad , familjen blir ænnu gladare, nær uffe blir glad kissar han okontrollerat åt alla håll och på sig sjælv, nær familjen blir glad pratar de bebisspråk och pappa skrattar åt allt , han skrattar hehehe nær uffe kissar på hans byxor och skor..hehe.....Jag kan ta honom ! envisas farsan. Nær vi kommer in i bilen sætter sig uffe fram hos mig, då ropar både mamma och pappa i kør dær bak "Uffe,uffe,uuufffe, du kan sitta hær bak hos oss..ja kom då!"  Efter några minuters hallelujah moment kommer morsan på sig sjælv och sæger "nej fy, hund ska vi aldrig mer ha, aldrig mer" .

hey I am in Lyon

hej hørrni! Jag ær i Lyon och hælsar på mina gamla lagkompisar Ingvild, Lotta,Amelie och colombo. Kænns himla bra. Ja, det var allt. hejhej då!

härliga jag



Idag gjorde jag ett försök till att vara sådär härlig. Kom en dam me två hundar och jag tänkte att nu ska jag passa på att vara intresserad av denna människa med två hundar.
-HEEEJ! Vilka fina! sa jag.
- Hej sa hon. Ja, de är syskon. 
- Okej sa jag och lyssnade aktivt.

En sekund senare hoppar bägge hundarna upp på mig och lämnar geggiga tassavtryck på mina nytvättade ljusa jeans, på min nytvättade vita t-shirt. HUndmänniskan skrattar lite och säger nej nu ska vi gå . hejhej!

- Hejhej säger jag tillbaka. Efteråt kunde jag inte låta bli att känna mig lite lurad. Hon såg ut som en en ensam människa som skulle bli glad av att ngn pratade med henne och lyssnade aktivt. Ensam my ass! HON avslutade samtalet efter typ 2 meningar och dumpade mig, det gör inte en ensam människa. Kvar Ensam blev jag med smutsiga kläder och helt utan känslan av att jag hade gjort en insats. Den ensamma människans oensamhet tog liksom bort glädjen för mig.

frisyr

 

den här gamla frisyren (-07)va ju också väldigt het. ser ju för fasen ut som morsan.

Jag var en icke aktiv bloggare senast jag klippte mig så för att göra en lång story kort : det blev inte bra. Jag gick till samma som jag har varit hos 10ggr i rad (och blivit nöjd varendaste gång) jag sa "samma färgning som vanligt" och jag går ändå därifrån med nyansen orange. Jag är en mes så jag säger ingenting om att jag tycker att jag ser ut som SuneSuneSUne så mkt att jag på ngt sätt blir mer sune än vad sune är själv. Jag och frisörskan har byggt en relation, vi har pratat om så många saker, i didn´t have the heart. Resultatet blir att jag betalar 1200kr, går raka vägen till en annan frisör på gatan brevid och köper silver schampo för 300 spänn, kommer hem och lovar mig själv att aldrig gå tillbaka till frissan där jag e stammis trots att jag sa ett glatt "vi ses igen i början av december" när jag lämnade salongen. Salongen ligger granne med mig så nu måste jag gömma mig under en luva varje gång jag ska passera deras fönster. Efter imorrn kommer jag behöva gömma huvudet ännu mer eftersom jag ska klippa mig på ett annat ställe , jag ska klippa mig så det syns meaning om min gamla frisör får syn på mig så kommer hon direkt avslöja min otrohet. 

Håll tummarna för att det blir bra imorrn annars kommer blir min promenadrunda med uffe yterligare begränsad av människor som jag inte vill se eller träffa.

vad tänker han med?



Faaaaan säger jag bara. Jag är hungrig och trött när jag skriver detta inlägget, bara en liten brasklapp.

Per tränar efter mig på valhalla med sitt nya lag. Skitbra, då kan jag stanna kvar på vår träning och sen åka med honom hem. 18.00 är vår träning klar. Okej tänker jag, jag tar en sväng i gymmet, tar en segdusch, går promenad med uffe så åker jag med honom hem vid halv8 när de är klara. kvart i 8 är de fortfarande inte klara. Va fan, jag dör av hunger! några minuter före 8 är de klara. Jag säger ett högt ÄNTLIGEN! för att tydliggöra hur less jag är på att vänta. Sen fyller jag på med ett "NU ÅKER VI FAN HEM!" jag svär mycket men jag är irriterad. Då säger Per de magiska orden som får halva världen att rasa samman "men jag har inte bilen här, jag har den på torparvallen". Men hur faaaaaaaaaaan tänkter han? Hur faaan tänkte du då säger jag och får lite dåligt samvete för att jag svär så mkt men samtidigt en "det är okej känsla" eftersom jag har väntat i 2 fucking timmar. "haha säger per med tom blick och är sådär frånvarande mentalt som bara han kan vara och som han blir när han är mitt uppe i något som han tycker är fantastiskt roligt. Jag åker med i en bil bort från stan för att hämta vår bil och sen åka tillbaka till stan och hem till oss. När vi kommer till torparvallen säger per "du och uffe kan ta bilen hem så åker jag med ngn i laget".  Okej idiot, hej då!

När jag kommer hem ska jag ta den sista pasta bolognesen som finns kvar Nähä den har han käkat upp till lunch.

thailand med laget



Vi har varit i thailand med laget. 36 pers var vi som mest. När man är reseledare så blir det många frågor på 36 pers. Om man dessutom är den enda som har klocka på sig blir  det dessutom 400/ per dag av "Lisa, hur mycket är klockan?" När man börjar fråga någon något så är det lätt att fortsätta fråga om saker som man egentligen inte behöver fråga om. Tydligt exempel på det är Carin som i slutet av veckan frågade: "Ska jag följa med och spela beachvolley eller ska jag stanna kvar i huset?"


huh....scary...



jag försöker blogga igen..hua... Kommer inte ens ihåg hur jag brukade göra. Positivt med det är att den här bloggen kan bli lite bättre eftersom jag inte skriver som jag skrev förrut. Negativt är att den här bloggen lika gärna kan bli lite sämre eftersom jag inte kommer ihåg hur jag brukade skriva.


RSS 2.0