Kunskapens höst




Nu är det slutlekt. Jag har satt upp mig på massa olika prylar i höst. Måndagar skall jag undervisa fotboll, känns skitkul, e taggad som attan. På onsdag börjar min utbildning på Göteborgs Universitet, halvtids plugg till fotbollstränare , myket intessant, myket intressant. Torsdag efter kvällsträningen skall jag gå kvällskurs i redovisning på folkuniversitetet, inte för att jag tycker att det är kul och givande utan för att jag måste ha hjälp om jag skall klara av redovisningstentan som hänger efter mig sen 3 år tillbaka. Det här kommer att bli kunskapens höst.


naken



Jag såg mig själv i spegeln igårkväll. När jag hade duschat gick jag ut i hallen och skulle hämta kläder och då såg jag mitt nakna jag. Helkropp stod jag och tittade tillbaka på mig själv. Uppsvälld mage, ett kantigt ärr från magmuskeloperationen, smått håriga ben och ett vänsterlår som iochförsig är stort men ändå bara hälften så muskligt som det högra, två små smala vader som stod som piprensare och jobbade stenhårt för att hålla uppe åbäket. Jag såg på mitt nakna jag i 1 minut sen sa jag högt till mig själv i spegeln: Du var mig en en lustig rackare till kropp! Det var en fin liten stund vi hade där framför spegeln, jag och mig själv.

The bucket list




Jag och perran såg filmen the bucket list igår. Förutsägbar OCH en pärla,  inte många filmer som lyckas med det. Vi skrattade och sen grät jag så tårarna sprutade. Jag visste ju att det skulle bli så redan när jag läste på fodralet men jag hade ändå nån slags förhoppning om att det förutsägbara skulle mildra gråten, jag hade ju en dryg timme på mig att förbereda mig. Det gick la sådär. dropp.dropp....dropp......snyft...följt av en gråtattack som lät som om den kom ifrån en stor manlig man.  

dyster





Mina tankar har varit lite dystra de senaste dagarna. Eller ja, den senaste veckan egentligen. Jag kan inte komma på vad det är. Nedsatt lyckofunktion, så känns det. Som att jag är gladare ibland och lessnare ibland men som att nivån ligger två hack under den vanliga nivån. I snitt, toppnotering och lågmärke. Som att jag har på mig en kappa som tar udden av det jätteroliga  så det bara blir roligt och av det inte så roliga så att det  blir rett och slett dödens trist. Trist.

arbetsrum



Vi har fått ett datarum hemma hos oss. Jättefint är det. I datarummet står en stol, ett arbetsbord, en skrivare, ett par pärmar och vår nya, stora, långsamma dator. Datarummet och sovrummet är samma rum, på så sätt fick vi ett rum utan att behöva offra ngt annat. Jättefint är det. Jag gillar det på riktigt. Jag gillar att säga "jag går in i arbetsrummet och arbetar lite".. Det sa jag alldeles nyss , innan jag loggade in här. 

ruggigt




Idag känns det lite ruggigt. Lite ruggigt bra? Nej, inte alls så, utan lite ruggigt ute, mer så.

kul.kul.



Alldeles nyss blev jag " men va f-n ta ett skämt". Situationen, jag skall vara lite roligt retsam och tar pers t-shirt som han ska sätta på sig för att han ska gå ut och springa. När han kommer och ska ta tillbaks den så kastar jag in den under soffan. Min känsla av stämningen= busig och glad. Pers himla tråkiga reaktion: Nu får du krypa ner och hämta den. Lisa, va f-n, den är allra längst in!  Min känsla av stämningen just nu= sur.


jo, det jag skulle komma till...




det jag skulle komma fram till med det förra inlägget är att allt känns mkt lugnare nu. Jag känner att jag har kontroll över saker som händer och jag känner mig liksom....ja, harmonisk är ju ett sånt "hata mig, jag är harmonisk" ord men lite coolare då. Jag känner mig lite coolare idag.

många firrar i huvet




Förra veckan var det många firrar i huvet. Det resulterade i att jag stressade upp mig och blev , ja, vi kan säga överkänslig. Jag nådde ngt slags lägsta punkt i torsdag när jag efter träningen gick hem och satte mig i soffan och grinade i 1 timme. Per kom hem och undrade vad som hade hänt? Vad har hänt frågade han med förtvivlan i rösten? och jag började snyfta fram min story:

Vi spelade tvåmål...snyft...och vi låg under med 6-1..snörvel....snörvel.......(jag försöker samla mig)...sen kom vi ikapp till 6-6....snyftningarna övergår till hysterisk gråt-hulk-attacker....och sen gjorde de ett byte där ena spelaren gick ut på ena sidan och deras andra spelare gick in på den andra....buuääääääää.......hon kom från ingenstans...det kändes så orättvist...det var så orättvist Per!

Per: Är det därför du gråter helt hysteriskt nu?

Jag: exploderar tårar.

coachseger



Jag får rysningar. F-n va coolt!

hårt bröd skare va!




Helt inne på wasa sport med smör, livverpastej och tre stycken tunna gurkskivor. Lätt att snöa in sig på såna grejer. Snöat in är en mysig mening.


spännande



spännande med den här fotbollsprylen som de visar på tv. Sista förlängningskvarten nu. Hejaheja!

upp i din lilla rumpa !



Jag brukar inte använda så ovårdat språk i bloggen men nu känner jag starkt att jag måste.

Ser Kim springa runt som ett jihuu på TV, han springer för alla de matcher som han inte har fått spela. Han gör succe, passar fram till mål, fixar en straff, gör mål och är nu lagkapten när henke har gått ut. Hela hans kropp skriker: REVANSCH!!! och jag känner igen mig i den känslan från förra året när jag hade minst sagt bittra känslor. Upp i din lilla rumpa! vill man skrika när man ser orsaken på stan och det är precis det som Kímpen skriker till lagerbäck , hela hans kropp skriker Upp i din lilla rumpa! Eller så har inte alls några sådana bransliga känslor men hursomhelst: JIHOO! You go boy!

fasligt schysst mat




Mitt bästa snabba middagstips är skitbra. såklart det är, det är ju mitt bästa. Egentligen har jag snott det av en annan men jag känner att jag bara måste sprida det vidare för det är så fantastiskt enkelt och gott.

Massamun grytbas från ica, ris och om man har tid och ork lite kycklingfilébitar. Inget meck bara steka på och käka.

Man hittar burken på thaihyllan.


3 år



Idag har jag och Per varit tillsammans i tre år . Vi skulle fira det men så förra veckan kom det möten för per och grejer för mig emellan så nu ska vi låtsas som att det är på fredag istället. Jag försöker låtsas här hemma, borde inte vara svårt eftersom jag är ensam framför TVn men jag känner så starkt att det är idag, det liksom kommer till mig på en undermedveten nivå. Eller så beror det bara på att jag hade ställt in kroppen på att fira med choklad idag och nu är den j-igt lack för att det inte bjuds på ngn cocoa bean. Jag är iaf ansvarig för kvällen på fredag. Hitta på ngt romantiskt och mysigt och roligt och inte alltför kostsamt. Det bannemej ingen lätt uppgift. Någon som har några förslag?

massa saker att fira



Imorrn är det två små personliga jubileum för mig. Först imorrn så har per och jag varit tillsammans i 3 år så då ska jag fira att jag har slagit mitt gamla "vara tillsammans med ngn-rekord" med 2år och 11,5 månader. + att det är 7 år sedan jag drog av korsbandet i vänster knä. Det blir ett himla firande imorrn med andra ord. Ett himla crazy firande.

trivsel



vår tränare är mkt för trivsel, det är fint. Idag bytte han ut förmiddagspasset mot tennisturnering,. Dubbel, gamla mot unga. Jag insåg ganska snabbt att jag inte var så bra i tennis. Det ser så simpelt ut på tv men det var fasen svårt. En kort stund när jag nästan förlorade tänkte jag att tennisen inte alls var ngn trivselpryl utan mer otrivsel men sen vann vårt lag (de gamla) och då blev tennisen precis den trivsamma aktivitet som jag hade hoppats på.

om att dansa




Jag är en stiffdansare. Jag kommer alltid att vara det. Jag kan försöka släppa loss och utveckla mina rörelser på dansgolvet, steg för steg, år för år men innerst inne kommer det alltid att kännas mest naturligt att stå stilla eller att springa med en boll. Motsatsen till mig är cici. När cici står still ser det konstigt ut. När hon dansar helt ohämmat, galet och vilt så ser det ut som världen mest naturliga pryl. Cici liksom bara kastar ut glädje på dansgolvet.  Nån gång kanske...i nästa liv.

En fin helg



Det har varit en intensiv men fin helg. Det har liksom gått i ett utan att jag har lyckats prestera eller göra speciellt mkt. TVå matcher och en träning där jag har varit ganska risig. 1stycken katt, 1 stycken par från oslo, 1 stycken Liza från sthlm och 1 st par med lovely little Elis sov i vår lgh i lördags natt.  Ja, just det, jag och per också. 8 människor och ett djur totalt. Det var vackert.


italien 2009



Vi har en burk i köket märkt med " Italien 2009". I burken samlar vi pengar för att resa till italien nästa sommar.  "- Man ska lägga i så mkt som man känner att man har råd med"  har per sagt. Idag kände jag efter allt jag bara kunde och la i 3 kronor. Det gav mig en go känsla.

om man fick välja helt fritt



om man fick välja helt fritt , en os-gren som man skulle vilja vara skitbra i , vilken skulle man ta då? Cyklingen vore ju ball för då skulle man vara så sjukt nöjd efteråt, vara helt slut och ligga i soffan och gotta sig med karamellkungen. Eller prinsen, karamellkungens arvtagare. Brottare vore ju också stenhårt, vilken galen träning man skulle köra då och va skönt det skulle vara efteråt. Brottningen ger iofs blomkålsöronen. mm...det är svårt....tur att man slipper välja.

damdamdadadaa:

och den nya prylen är: Nej, det är inte mina ben som går på auktion. Låt oss presentera benskyddshållarna:

WWW.REGISTA.SE


mör och tigerbalsam i ögat



Dagens aktiviteter, två stycke fotbollsträningar och fler än två stycke flyttlådor har tagit musten ur mig.  På morgonträningen lyckades jag dessutom klia mig med tigerbalsam i ögat, olycksamt, jag skulle bara ta lite på låret och sen glömde jag helt bort kladdet och gnuggade runt med handen som om ögat hade varit en deg som skulle knådas.

Det där snacket om att tigerbalsam är smärtlindrande stämmer inte om man använder det i ögat, jag anade däremot en motsatt effekt.


det starka könet



det var typ tusen flyttlådor. 500 var hennes och 500 var hans. Fast så var det inte. Inte en enda låda var märkt med hans namn. Det stod hennes namn följt av "viktig" , på en annan låda stod det hennes namn följt av "mindre viktig" och på några stod det hennes namn och "försiktig". Det tycker jag var komiskt , så vill jag också ha det när jag flyttar. Det starka könet. Jag ska skriva mitt namn på pers lådor också. Om vi ska flytta ngn gång det vill säga.

flytthjälp



idag har jag och per varit flytthjältar. jag erbjöd oss att vara det, lite för att det var min kompis som flyttade hit. Först skulle de komma med flyttlasset kl.15.00 idag men så blev det krångel på vägen så de kom inte förrän kl.20.00. Glada i hågen åkte vi dit och började bära. Eller jag var glad och visslade en fin visa. Per hade tränat och inte fått ngn mat så han visslade inte med. De två små flyttarna hade suttit i bilen i 6 timmar visslade inte heller med men överlag höll alla goda miner. Bra gjort av oss!

övertaggad



jag e´ lite övertaggad för nästa vecka kommer de!! vår nya grej som vi ska sälja. Man kan säga att tofflorna var lite som att börja rensa garderoben, det kändes skitkul i början men när man inser att det inte blir riktigt som man tänkt (för mkt och för svårt att få ut) släpper man allt och börjar med ett nytt projekt. Så har vi gjort iaf. Eller vi har ju inte släppt tofflorna eftersom vi har 1200 par kvar men vi har iaf fixat den här nya prylen. Den här grejen har vi beställt själva och bestämt mått och utseende och allt hos fabriken i kina, känns lite som en guldklimp.

cykling



vilken jädra idrott!!! Jag är frälst. mesa runt med fotboll, dutta lite , jogga lite, strechta och sen vatten paus. Cykling e´ helt galet , de cyklar i massa timmar, i ösregn, med mjölksyra upp till öronen och sen spurtar de. + massa taktik och laglir. Jag ska bli cyklist i mitt nästa liv. SILVERMEDALJ , tack emma. Eller emmapemma som jag kallar henne efter de här timmarna tillsammans.

när jag blir gravid



jag har så många kloka, vetenskapliga tankar  i mitt huvud. jag tänker att det beteendet som man har när man har mens är en försmak eller en lightversion av hur man kommer att bli när man blir gravid. Båda sakerna har ju med hormoner att göra så det borde vara så. I mitt huvud tror jag att man blir 11,5 gånger värre när man blir gravid, i jmf med när man har mens.  Jag konstaterade alldeles precis nyss att jag kommer att bli ett monster.

 -Nähä säger ni, "du kommer bli gullig och fin" men ni känner inte mig, jag känner mig. Jag kommer att bli ett monster.

För det första: jag kommer aldrig bli gullig och fin, jag är tuff och hård och tuff och så..och hård.

För det andra: när jag har mens (som idag) kan jag bli helt knäpp ifall per kommer 10 minuter sent utan att meddela. Aslack, spela martyr, jag kör hela racet tills jag liksom vaknar upp ur menstankarna och försöker komma ihåg vad han hade gjort nu igen. "Hade han mördat?nej, det var det inte. Hade han varit otrogen? nej, inte det heller...men va fasen var det d..JA, just det, han kom ju 10 minuter sent utan att meddela! Tänk er den personen gånger 11,5.

För det tredje: När jag har mens äter jag choklad. Typ en påse har jag ätit idag. och sen en halv påse till. Tänk er den personen gånger 11,5, det blir ungefär 16 påsar om dagen. 

så säg inte emot mig!!!!!!!!!Jag kommer att bli ett monster.

grej of the day



dagens stora nyhet är att jag har fått en finne i näsan. På insidan liksom. Ytterst störigt.

Läget är himla fint



Det är så j-a enkelt och okomplicerat. Jag behöver inte söka lycka, jag vet var den finns, den är där nere vid scandinavium, valhalla konstgräs. Vet inte hur jag bäst ska beskriva känslan...Jag vill liksom bara döpa om mig till pelé , jag ska tatuera in fotboll över hela kroppen, jag ska skaffa barn bara för att få döpa dem till fotboll 1 och fotboll 2. Jag vill bara göra om hela mitt hem till ett heligt fotbollstempel och jag vill titta på zidane på youtube i flera timmar. 

Skit, jag blir alltid såhär, heeelt uppjagad och jag har pratat med vår mystant om det och jag har i läxa att jag skall försöka balansera det lite..typ tycka att det är lagom kul för då blir det bara lagom tråkigt om jag blir skadad. Idag bara skiter jag i balansen, njuter av kicken utan en tanke på eventuella bakslag eller gropar som väntar. Låt mig vara.  Jag tar tillbaka det där om att jag vill vara full 5ggr varje sommar när jag slutar spela fotboll, det vill jag  inte, jag vill aldrig blir full, jag vill bara spela fotboll. HÖr du det syrran? Jag kommer inte bli en partypärla, jag tycker det är roligare att träna fotboll. Amen.

de på tv



Han kan inte säga R, hennes röst är lite annorlunda men det gör inget, jag tycker att de tu gör det bra ändå. Hans R ska låta sådär, dvs inte alls och hon har dragit rösten säkert 10 steg närmare basröst  (på en 1000-gradig skala) så då  får man  vara nöjd. Lite tråkigt bara att det blev 0-0.

okej, men det här är normalt...



kollar på aktuellt, alltså inte ngt sop-program utan aktuellt..

Nyhet nummer 1: Ostronkris i frankrike. Många ostron dör. okej...intressant. mycket intressant. Funderar här hemma i soffan om man kan göra ngt för att rädda dem. Skicka mat eller pengar. Kan inte komma fram till vad som är mest effektivt.

Nyhet nummer 2: En kvinna har sålt sitt hem och tagit lån för att kunna klona sin döda hund. okej, men det är en frisk värld vi lever i. Kör på och klona bara, en HUND! det är en HUND!!!!! Hoppas de klonade valparna dör i ngn valpsjukdom....jag håller tummarna.

jag straffas för att jag försöker



jag blir så himla arg. Här försöker man och står i och kämpar och allt man får tillbaka är ngt slags teknik-straff. Köpte ny dator igår, för att vår gamla håller på att ramla sönder, för att överraska per och för att jag är en väldigt god människa. Jag kämpade i regnet i 3 timmar och 5 butiker för jag ville hitta den bästa och det tar tid när man inte vet hur den bästa skall vara eller se ut. Lite som att vara blind och försöka hitta den snyggaste killen på discot, det är svårt. Jag kom hem med en , den visade sig vara tung och otymplig, den krånglar och den är långsam. Blir så trött på såna här saker, att man straffas när man försöker. Helt ärligt, hur kan den vara så här långsam? 7minuter tog det att ladda upp en bild. Jag dör...jag döööör....

Regn var det här




här var det regn. Hysteriskt regn. Jag är ensam hemma i regnet och det känns riktigt skönt, jag gillar det. Kollar text-TV, käkar god apelsin och gör det som jag är allra bäst på: ingenting.

läger med laget



Har varit på ett miniläger med laget i helgen. Old school läger bokstavligen talat, sova i klassrum, ta med eget liggunderlag och hela kittet. Pappa har köpt ett liggunderlag som är som en luftmadrass, man behöver inte pumpa utan den blåser upp sig själv. Jag tyckte att det var hi-tech. Jag trodde att jag skulle ligga i topp på skönast säng-listan. Jag var inte uppdaterad för fem öre. En helt ny generation luftmadrasser har kommit. De flesta hade dubbelsängar, 60 cm höga bäddar som påminde om hästens sängar. Alltså: Vänd er till en yngre generation om ni vill ha koll på de senaste, INTE till en äldre för då riskerar ni att bli helt fel. Små flickor i laget skrattade åt min madrass- "Kolla eken, hon ska sova på den där!!! hahahaha...." skrattar bäst som skrattar sist sa jag och bäddade upp, kämpade för att hålla skenet uppe. Då insåg jag att jag hade glömt kudde.


de som jobbar på bibliotek



Var på bibblan igår. Svalt, tyst och härligt. Jag älskar de som jobbar på bibliotek, de är alltid så hjälpsamma. Igår letade jag efter en kursbok. Det var ett kursbpksbibliotek så det var bara en våning, väldigt litet ändå hittade jag inte boken jag sökte så jag gick fram till den lilla damen och frågade. Hon tog fram en ritning över biblioteket  som egentligen bara var ett rum, hon förklarade logiken och hur varje hylla var uppställd. Hon tog fram en penna och markerade med kryss vart den boken som jag letade efter fanns. Det stod i en hylla 7 meter ifrån där hon satt. Sen fick jag ritningen i handen, ett leende och en snäll nick med huvudet. Så himla gulligt. Det var först när jag gick ut som jag började reflektera över om hon trodde att jag var lite bakom flötet .

Lovely



Har haft ett par lovely dagar i Varberg och inte varit så het på att uppdatera bloggen. Pers pappa har haft 60-års galej, väldigt schmeck. Måste bara dela med mig av en av kvällens heavenspots: Hemmagjord glass med daim, mörk choklad, walnötter och honung. Det hade tagit flera timmar att göra och det kändes i gommen, a piece of spirit in varenda tugga.  

RSS 2.0