känslan av att tillhöra


grupp

Jag har ett sånt extremt behov av att tillhöra. Vara en del av en grupp är det roligaste jag vet även om gruppen inte ens vill vara en grupp. Jag är så glad när jag är i grupp att jag inte märker när de andra deltagarna tycker illa om mig eller stör sig på mig men jag kan tänka mig att det var en del som tyckte jag var astöntig och störig igår.

Igår var det städdag av gemensamma utrymmen med alla som bor i vårt hus. Vi samlades nere i förrådet och när det började ploppa in folk och man pratade med varandra så blev jag helt glad i hela kroppen. När sen en hyfsat nyinflyttad kommer ner med en bricka med glögg och grejer då fick jag riktigt sån här : Yes, we can do this. Vi kan städa den här gården and we gonna do it as a team. Sen började folk muttra om att det var fel dag och fel tid och jag gjorde det lite till min uppgift att vara positiv och glad. När vi skulle dela arbetssysslor valde jag vinden till mig och per för den var det ingen annan som ville ha och jag ville vara en gott exempel och ställa upp för den ofrivilliga gruppen. Efter ett tag när min första entusiasm hade lagt sig och vinden var asdammig och äcklig så ville inte jag heller ha vinden längre och då fick per göra det sista själv, det kändes lite taskigt men sen tänkte jag att det kan vara värt att ha lite dåligt samvete för gruppens skull. Vi var helt enkelt tvugna att offra Per till dammdöden för att kunna avsluta jobbet på vinden. En för alla, alla för en!


efter tenta moment




Igår när jag hade plitat ner det jag kunde på tentan (får svar tisdag)så åkte jag hem till brorsan och åt taco med honom och syrran. Det var ett härligt litet "after-tenta-moment" får jag säga. Vi hånade mamma för "prata först tänk sen" och vi hånade pappa för en massa saker och det var härligt att få sitta och håna utan att få mothugg, med jämnlika där man istället för att (som i vanliga fall) försvara den hånade parten går i ytterligare attack. Hysteriska skratt och sen på slutet en gnutta allvar när vi konstaterade att det kunde ha varit värre.


när man önskar att man inte fanns




Om man sätter sig på ett tåg och åker ganska länge och på tåget träffar folk man känner Då önskar man att man inte fanns OM man sprang upp och ner i vagnen och sen när man kommer hem inser att man har mensfläckar bak på de ljusa, ljusa byxorna. Just i den stunden när man sitter hemma sent, sent en onsdagskväll och beskådar rumpfläcken på byxorna då önskar man att man inte fanns. Det kan jag tänka mig att jag skulle göra iaf, om det hade hänt mig.


ödesdagen



imorrn är det en sån ödesdag eller vad det heter. En dag när min framtid avgörs. Imorrn avgörs det om jag skall bli en liten sopa utan examen eller en värdefull människa med examen. Jag ska skriva en tenta som hängt över massa svåra år och om jag inte lyckas med den så har jag typ ingen möjlighet att plocka ut examen för mina tre års studier. Jag gjorde den en gång när jag pluggade och fick typ 1,5 poäng av 47 möjliga. Typ. Det är svåra grejer, det är inte jag som är osmart. Jag har pluggat till den här tentan i 7 månader nu. Det är svåra grejer, det är inte jag som är osmart. Jag har betalat dyra tusenlappar för att gå en kvällskurs för att försäkra mig om att jag verkligen skall lära mig och första , ändå känns det ruggigt osäkert. Det är svåra grejer, jag är inte osmart eller så..nejnej....det är jag inte.

Bilden till det här inlägget är tagen dagen efter det förra, misslyckade tentaförsöket. Ger er ett hum om hur länge jag hat haft tentan hängande över mig. Externredovisning, wish me luck!

Brorsans nya skiva


Brorsan är han till höger, inte hon till vänster. Han med vid skjorta, inte hon med rutig.

Lillebror håller på med en ny skiva och nu kan man äntligen lyssna på en av låtarna på nätet. Klass 6a heter den och handlar om klassen som brorsan gick i i mellanstadiet. Asså jag är kan ju vara lite subjektiv men jag tycker att den är skitskön. Genialisk text och väldigt genomarbetad. Unikt. www.myspace.com/renarama  . 

silly season 2008= the silliest season


vore kul att få in lite unga, hungriga spelare.........


Silly season ska ju vara lite wacko. I år är det packowacko. Jag går på högvarv under silly, vilka är på väg in, vilka är på väg bort? Är jag på väg bort och in? osv. I år är det very indeed silly i vårt lag men jag tycker att jag hanterar saken ganska bra. Okej, jag är inne på hemsidor och uppdaterar på gränsen till sjukligt ofta och jag pratet med per är 90% silly, 2% ringar och 8 %mat (resten kärlek) men jag känner liksom ingen galen oro utan mer synd om dem som ska jobba med allt det här letandet och meckandet med spelare och ekonomi. Nä hörrnini, nu måste jag uppdatera mina sju sidor som kan rapportera eventuella övergångar. Jag kanske borde göra det här till en blogg där folk får lägga in sina kontaktuppgifter som spelare och där klubbar får lägga in önskemål? + att jag uppdaterar med all den senaste infon. Det är fasen en affärsidé. Happy new year! Merry Christmas! och sist men inte minst have a Silly Season!


a little chubby around the edges



alltså jag måste bara få ur mig det här. Just nu är jag en liten knubbis. 5 dagar av stillaliggande och samma ätande som under osjuk-tid har gjort mig a little chubby.  jag gillar det inte alls. Jag vet att det är övergående fas men jag gillar det inte. Låt mig vara, jag känner ju själv och man kan visst bli chubby på 5 dagar. Jag har blivit det på 3 dar nån gång till och med. Chubby oak.

lillebror Rasmus






Fick ett mejl av brorsan idag med den här bilden. Har var i ghana för ngt år sedan och träffade en man som var helt genomsnäll. Kanske var det därför som de klickade, brorsan är nämligen också väldigt snäll (i jämförelse med mig och syrran väääldigt snäll) Iallafall, nu har den här mannen i ghana blivit farsa och döpt ungen till Rasmus. "Little Rasmus JR says Hi".  Little Rasmus i ghana.

ganska många gånger



ganska många gånger har jag suttit och tänkt att jag ska skriva ett inlägg som handlar om per fast inte som de vanliga ironiska inläggen utan ett som verkligen handlar om per. Det blir aldrig mer än såhär för om jag ska försöka vara ödmjuk när jag skriver om per så så måste jag vara ironisk, är jag inte det så blir liksom hela inlägget äckligt. Ja, ni ser, nu börjar jag närma mig ett ickeironiskt inlägg om per och det är redan på väg att bli småstörigt provocerande.  Hade jag fortsatt och tagit det här inlägget till ngt riiiktigt seriöst hade det blivit  yack,yack,yack liksom....Per är världens bästa, när han skrattar......ja, ni ser...därför kommer det inga seriösa inlägg om per. Men när ni läser alla de ironiska kan ni ju ha det lite i åtanke.

love is the answer

cherry love

Lisa, är du klar med alla de här papprerna som ligger utspridda över bordet? Love, svarar jag. Love is the answer they say.


fortfarande sjuk men kan inte hålla mig längre



Jag har blivit förlovad! Per frågade på en restaurang i New York,liten, italiensk,  väldigt romantiskt. Först såg jag ut som ett frågetecken tror jag, blev helt stum och per stackarn sa "nej, det var kanske ingen bra idé det här, vi kan strunta i det". Men sen till slut förstod jag vad han menade och när jag återfick talförmågan fick jag fram ett:  JA, klart jag vill! Känns fantastiskt bra. Än så länge har jag dock en symbolisk buttericksring , ser riktigt flashig ut :-)


sjuk,sjuk.....



Förra inlägget var påverkat av sjukdom. Ont i halsen, feber och värk i kroppen är det som lägger den lite gråa manteln över inläggen. Och jag som har så mkt roligt att berätta men jag får vänta tills den gråa manteln ger me sig. Då kommer de härliga inläggen. Jag är sjuk och tråkig.

bortrest



Jag har varit bortrest. Jag å per var i en stor stad som inte sover, not meaning att vi inte sov. Torrbollar, det e´vi. Himla fin resa var det, får se om jag plitar ner ett inlägg om resehappenings längre fram.

blek



jag är verkligen jätteblek. I fillippinerna är man snygg om man är blek fast då måste man nog vara helblek, inte lite mörk under ögonen. Undra om det finns något land där man är snygg om man har hår som har vuxit till "inte länge någon frisyr" och med lite utväxt. Borde finnas. I vissa länder ska man ju har ringar runt halsen , det är ju mkt mer komplicerat och konstigt än bara utväxt.


en kärleksfull stund




Idag var jag och per och en samling underbara människor och tränade på Valhalla. Fotboll i regnet, 5 vs 5 och sen lite gym. Det var sjukt mysigt fram tills dess att vi gick in i gymmet och jag och per inte hade ätit meaning ingen var på topp (speciellt inte per som torskade fotbollsmatchen) Iaf skulle vi göra magträning med medicinboll och medans jag kastade till per så sa jag till soffans kille: "Du ser att jag kastade hårdare tillbaks än vad per gör va? och lite snabbare? men var och en jobbar efter sina förutsättningar".  Då kastade Per den tunga medicinbollen jättehårt tillbaks och jag blev lack såklart och kastade svinhårt i magen på honom när han låg ner och då blev han också arg på riktigt Per: "Jag tänker inte göra den sista övningen, den får du göra själv!" Sen slängde han igen dörren och gick och duschade. Men fram tills dess så var det sjukt mysigt. Någon form av kärlek. Gruppkärlek. Ah., jag vetefasen vad man kallar det. Mysigt var det iallafall.


morsan har fått en stegräknare



Morsan har fått en stegräknare. Morsan var intensiv innan, ni vet hela kittet, skurar lite golv när hon sitter på toaletten, benböj när hon borstar tänderna och situps i sängen när hon vaknar. På riktigt, hon gör sånt, ingen tid får gå till spillo. Intensiv. Morsan har fått en stegräknare.


hundvalpsmassakern



Paret under oss har högljutt sex , dessutom verkar han dryg och ser fasligt ohälsosam ut. Det låter som en liten massaker av hundvalpar när de sätter igång och då överdriver jag inte ens. Imorse vaknade jag av deras hundvalpsmassaker och svensk som jag är så markerade jag sådär lagom. Jag sparkade 4 gånger i golvet. Dunk,dunk,dunk,dunk, hälsade jag till dem och väntade mig att de skulle skämmas och tysta ner sig åtminstone lite. Dunk,dunk,dunk hälsade de tillbaka och sen skrattade de högt åt mig. Vilka svin. Helt ärligt, va f-n är det för respekt?

genialisk



jag tänker ganska mkt tankar, inte alltid skitsmarta men nu i veckan har jag  kommit på jordens pryl. Eller pryl, det är egentligen mer en upplevelse. Fotboll och musik. Jag tränat lite egna fotbollspass och några av dem har varit utan vänner, bara jag och bollen och en hel stor plan och en skitbra träpanel mot läktaren som man kan passa till och som alltid passar tillbaka. Det var morgon och solen sken och luften var klar och då testade jag att köra med ipoden. Men hej religös upplevelse! Paul Simon, Ted Gärdestad och Lemarc spelade och jag sparkade i takt och gjorde finter. "Det var en sån häftig upplevelse va´",  som göteborgarna hade sagt. Idag testade jag samma i regn och med tracy chapman, även det rekomenderas. Ja, jag är genialisk.

Per och nakna män



Häromdagen när jag kom upp på morgonen så satt/låg per i soffan och tittade på ett program med snygga killar i kalsonger. Men hallå, Vad tittar du på? frågade jag, utan jättmkt dramatik i rösten. Då svarade Per lite för snabbt och lite för bestämt: INGENTING! varför svarade han så snabbt? och varför sa han INGENTING när jag såg att han tittade på nakna män. Frågorna haglade i huvet. Sen kom jag på att om Per blir bög så har iallafall jag alla möjligheter att bli tillsammans med henke larsson eller george clooney och då kändes det bättre igen.


kvällens gourmet



Riktigt risig med maten idag. Middag: Färdig köttfärspaj från felix. Den smakar konstgjord liksom, 13% köttfärs. När jag stod och höll i den i affären så fick jag lite bad feelings men den passar bra in i det lågpresterande livet+ att det kom in en berusad man och frågade om de hade T-röd och då kände jag att  va fasen , det kunde vart värre.

resultatet av pinpongmatchen




Min (bristande) förmåga att hantera stress visar sig ha fått oväntade och önskade konsekvenser. Ni kommer ihåg pingpongmatchen förra veckan va? Japp. Idag när jag skulle ta mitt femte p-piller på den nya kartan insåg jag att jag liksom har börjat käka i fel ände= meaning att jag har käkat sockerpiller i 5 dagar istället för tugga the real stuff. Fint. Mycket fint. Panikar in till apoteket som inte har öppet, åker vidare till nästa som inte heller har öppet och håller på så ett tag innan jag äntligen hittar ett med vaken personal. Trodde jag fick me mig tillräckligt med pengar men tjejen i "kiosken" rekommenderade massa grejer för att "vara på säkra sidan" och sen kastade jag med försvarets hudsalva också, rosa för att stödja rosa bandet kampanjen. Okej, jag erkänner, jag tänkte: Good things happen to good people.

Kommer fram och damen i kassan säger: 299 kronor.
 
Jag svettas lite över hela situationen (oansvarig tjej i 26 årsåldern) helst skulle jag bara vilja förklara att jag är noga med sånt här egentligen men just förra veckan var det några som lirade pingis i huvet så jag började i fel ände på kartan, blir det ett barn så vet jag vem farsan är, jag bor ihop med per, du kan gå in och kolla på vår hemsida om du vill ha det bekräftat och jag har aldrig missat förrut. Sen svettas jag ännu mer när jag inser att jag bara har 170 kr. Okej säger jag till damen, du kan ta bort graviditetstestet så kommer jag och köper det senare idag. (skön prioritering)  Damen blir lite irriterad och snäser : "men du ska ha läppceratet?" Japp säger jag utan att räkna efter. Det kostar ju bara 19 spänn. Det visade sig att 19 spänn var för mkt. Ja, du kan ta bort läppceratet också..hehe...hehe.....Hur det gick? ja, det löste sig.


cider och kärlek



Rajraj...vilken kväll det var igår. Jag känner mig så tacksam och full av att "ge tillbaka"så om det hade kommit en liten unge nu och sagt trick or treat så hade jag givit det barnet alla mina bästa fotbollsgubbar+ min stora ronaldostaty och Per, kort sagt, ungen hade fått alla mina bästa grejer.

Så många fina individer som var på plats och skapade kärlek..och jag drack cider och var berusad och pingisspelarna i huvet slutade lira. Det var ingen direkt struktur på tillställningen och krubbet var lite cheap potatissallad. Det var bra. Alltså att det var lite beigt uppstyrt för då hajade man verkligen att krubb och struktur inte har ngn betydelse. Fantastiskt va. Fantastiskt.

RSS 2.0