ännu ett jultips



om ni som jag har problem med stenhård mage. (vi snackar 3-4 dagar utan rörelse eller minsta antydan till att kroppen skall lämna ifrån sig  delar av sitt innehåll) då har jag ett skit- bra tips som jag kom på just idag. Ät choklad och kakor. Sate vilken fart det tog. Jag har lämnat ut mer idag än under de senaste tre veckorna. Det är julglädje det, jag kräver inte så mkt mer.


just nu...



Ljudet från Tv´n försvann när pappa drog ur  en sladd. Sen kom det inte tillbaks när pappa stoppade i sladden.
Per kommer uppför trappen.

Per: Är Tv´n trasig?

Pappa: Nej,nej, det är bara ljudet som är borta.

Per: Jaha. Kan man fixa det på något sätt eller?

Pappa: Nej, jag tror att det bara är att vänta tills det att ljudet kommer tillbaka.

Per: Jaha, okej.

Efter 7 sekunders väntan:

morsan: Men va f----n, det här är ju kul. Ska vi vänta hela kvällen eller?

Efter 15 minuter kommer Syrran  upp och "blipp,blipp på kontrollen" så kom ljudet tillbaks.


orkar inte riktigt fokusera..



Nu pallar jag inte att fokusera på jul och människor runtomkring mig. Man kan säga att jag har julat in i väggen innan det hela hann dra igång. Känner att jag from nu inte riktigt orkar bry mig om andra människor, orkar inte lyssna på någon för de har inget intressant att säga,. Nej, nu tar jag ett par timmar off från allt det här, kärleksbudskapet, julmusiken och det käcka och goa. Käkar fullkorns-skorpor, dricker vatten, lägger mig i soffan och svarar på tilltal om den som tilltalar mig vill prata om vilken fantastisk människa jag är, inte annars. Slänger på TVn också. Krigsfilm skulle sitta fint.


Nya bekantskaper



De senaste veckorna har jag fått lite nya bekantskaper. Egentligen är det inte så nya men det är första gången som jag har bekantat mig med dem på riktigt och det har blivit så fint på något sätt. Vissa är samma gamla människor fast i nya gruppkonstalationer och då kan det bli vackert och annorlunda. Lite vintage-vänner som "pimpas upp" featuring nytt blod.


klappjakten



Igår var det full klappjakt i götet. Jag försökte andas genom näsan under min vandring mellan kräk-sjuka människor, känns som att det är mindre risk att bli smittad om man andas på detta speciella sätt. Problem uppstår dock när man skall prata med vännen som man vandrar runt med, då måste man ta djupa andetag annars blir det liksom bara stavelser eller delar av ord som kommer ut. Ska-vi-gå-in....-här-?.  (Tack till per som ställde upp på bilden)

världens bästa fotboll



Fotboll är verkligen världens bästa grej. Om det var okej med alla runtomkring mig och kroppen tyckte att det var fritt fram så skulle jag spela resten av livet , dygnet runt. Jag skulle inte sova eller äta, inte ens kissa,  bara spela fotboll med ett litet gäng som också var där hela dagarna, de ville inte heller sova eller äta. Tillsammans spelade vi vår lilla fotboll och ju mer vi spelade dessto roligare blev det såklart, eftersom vi blev bättre och bättre. Och Per var med också och han var i motståndarlaget och varje gång jag gjorde mål så sprang han fram och kramade och pussade mig.


tvättski



Idag är min tanke att jag ska tvätta typ tusen maskiner tills det inte finns ngt smutsigt kvar. Det är ett slitgöra. Speciellt jobbigt mellan maskinerna när man ska förbereda nästa. Lägga fram i rätt färg, ta i äckliga gamla strumpor och det där, not to mention att sitta framför maskinen i två timmar och kika in medan man väntar på att den ska bli klar, man blir lite seg i knäna. 

När jag tvättar så gör jag på mitt vis och då har jag en viss prioriteringsordning: 1) Mina underkläder. 2) mina vardagskläder. 3)mina myskläder. 4) handdukar och mössor  5)kuddfordral  6) Pers kläder. (varierade plagg) På punkt 6 är det inte heller så noga med färgerna utan där kan man blanda lite som man vill.

raknings-tips



raka inte någonstans nära skinkorna. Nu pratar vi dina egna skinkor, julens skinkor har inget med det här att göra. Råkar man (helt av misstag) dra rakhyveln någonstans i det området så blir det stickigt. Ska man sedan gå på stan och julhandla så tänker man bara "stick,stick mellan skinkorna" och då är man inte en rolig person att ha att göra med.

kon-flikt



ni som har följt bloggen har kanske haft det lite på känn. Först vänta utanför pers jobb utan belöning och sen historien med ansiktstvätten. Igårkväll kom konflikten. Ytterst planerad spontanfotboll på valhalla, tjejerna mot killarna och första 10 min spelar vi dåligt+ att per e´stark i kroppen och använder den i närkamper. Jag blir irriterad och har svårt att ta ut det på mina kvinnliga medspelare så när per springer förbi säger jag: Kan du bara sluta och säga "lugnlugn" till dina medspelare, det är sjukt störigt". KON-FLIKT! Sen gjorde mitt lag ett mål och då kändes det lite bättre för mig men då var per ledsen och arg för att jag hade haft en märklig ton när jag sa till honom vad han inte fick säga till sina medspelare, mina motspelare. Det är inte lätt att vara förlovad alltid.

soleri






Jag är inte helt för det här med soleri i solarium EGentligen. Hela grejen känns skum och sen ska man alltid skämmas efteråt.

-"Har du solat?"
 
- ehh...nä...Jag vet inte vad det beror på, tror det kan ha ngt med mitt morotsätande att göra." 

Det blir lite märkligt tycker jag.  Det är typ bättre att säga att man har rullat sig i skit än att erkänna att man har solat solarium.

"-men jag ser ju att du är brun!!!"

-ja men det är bara bajs.
 
-Okej, jamen dåååååsåååå, varför sa du inte det från början? ett tag trodde jag att du hade solat solarium.


Iallafall, det jag ville komma till är att idag har jag varit och rullat mig i avföring idag.
 

kalas



Lite av Grand finale kalas hos oss i lördags. Skulle vilja beskriva kvällen på något bra sätt men vet inte riktigt hur. Det var en påminnelsekväll. Påminnelse om hur galet bra man har det och om vilka underbara personer man har haft runtomkring sig och tagit för givet under en väldigt lång tid. Alla så unika och med sitt eget lilla sätt som gör att man fastnar för dem. Tack någon. Typ ni som är så härliga och du däruppe som har fixat det här så bra. Tack!


Innebandy VM



Jag sa YES! när finland gjorde mål mot Sverige i sudden i gårdagens innebandyfinal. Det kom spontant. Vad är det? Jag reflekterar lite för mig själv: Kanske är tack vare min gamla finska vän Sara, henne tycker jag ju om och däför gillar jag finlands innebandy lag. Kan bero på att de har vitt i sin flagga också, vitt är ju ngn slags freds-färg och jag önskar mig fred på jorden+ att jag gärna vill ha snö som ju också är vit. Eller så handlar det om ren och skär missunnsamhet och att jag har stört mig på Jihde eftersom han uttalade sig lite tråkigt om henke larsson. 

Vem vill vara second best?



ofta är det mycket krånglande med de här luciatågen tycker jag, känns som att det har varit så sen man gick på lekis. Alltid någon som blir ledsen för att de inte får vara det som de vill. När jag gick på lekis så tyckte fröken att "du kan väl iallafall vara tomte Lisa", då började jag stört-grina. Helt otröstlig var jag och då förstod nog fröken att det var på allvar så då ändrade hon sig så sen var jag Lisa stalledräng  två år i rad. För mig var hierarkin mellan stalledräng  stjärngosse och tomte lika vass och tydlig som den mellan fjomp-lucia och fjomp-tärna. Om Lucia var det mest tjejiga man kunde vara så kom tärna klar tvåa. Det mest killiga man kunde vara var staffan stjärngosse och då kom tomte tvåa. Vem vill vara tvåa? inte jag iallafall.


Han har erkänt...



Lika som bär?


Mannen i fråga har erkänt att han använt ansiktsrengöringen dels som tvål och dels som Schampo. Han hävdar att han var drabbad av morgontrötthet och att han därför inte kunde skilja sin egen typ dubbeldusch från kvinnans ansiktsrengöring. Nu får jag tänka ut ett bra straff...tycker jag iallafall, det känns som ett naturligt nästa steg så att vi får ett slut på den här karusellen.

EXTRAEXTRA!!!




Just nu karlgustavsgatan,  göteborg:

Grov misstanke om att någon i hushållet använder mitt livs första ansiktsrengöring som manlig kroppstvål. Jag ska försöka ta upp det utan dramatik. Fortsättning följer...

samtal under hungerperioden





Jag har så svårt att kontrollera mig när jag är hungrig.

12.30 i bilen utanför pers jobb:

Jag:
lalalalalal...............laaaaaaaaaaaaaaaaaa.......sjunger låtar och är lycklig. Pers jobbarkompis går förbi , vinkar hej och kollar på mig som "vad gör du här?". Jag tvinkar uberglatt tillbaks och tänker: Jag är här för att jag är världens bästa flickvän som ska hämta min kille på jobbet.....laaaaaaaaaaaa...... 

telefonsamtal:

13.06

Jag (riktigt irriterad):  Hej! Kan du skynda dig lite? Jag har väntat i 40 fucking minuter utanför ditt jobb.

Per: Va? varför det? Jag är hemma, jag skrev ju det i smset, hämta mig hemma kl.13.

Jag: SKÄMTAR DU? Men va faaaaaaaaaaaaaaaaaaan Per!!!

Per: Varför har du förresten stått därutanför i 40 min?det är väl inte mitt fel.

Jag: Men skiiiit. Jag var tidigt kanske. skiiiiiiiiiiiiiit!!!! Jag har stått här för din skull i 40 minuter, det har hunnit bli kallt i bilen också så jag har frysit sista 30 minst. Mitt liv är skit.

Per: Men jag går ner till allén så kan du hämta mig på vägen?

Jag: m. Klick.

en som man kommer sakna



en i laget flyttar till en annan stad. Att just hon flyttar är tråkigt för det innebär att jag tappar min omklädningsrumskompis. Hon kallas för soffan eller satan, oftast känns det senare mest naturligt. Hon är en sån som man kan tejpa fast vid bänken i omklädningsrummet eller hålla i och testa rakhyvelns vasshet på, det kommer jag att sakna. Slog man soffan med handduken så blev hon jätteröd och det var så roligt att få ett sånt tydligt resultat av en handling. Soffan kunde man ge skulden för allt och det var härligt. Hon var som en lillasyster som inte hade någon förälder att skvallra till. Det kommer bli tomt...............................och jag inser nu att grunden till alla pisksnärtar med tejp-piskor är en himla massa kärlek. Hon är speciell..lilla satan.

sitter och pysslar



Jag sitter och pysslar med en hemtenta. Eller va fasen, ärligt talat så pysslade jag bara med 1 av 9 frågor sen  kom jag på att jag måste ha min middags-sömn och när jag vaknade en timme senare så luktade jag illa i munnen och då kan man inte skriva hemtenta. (gammalt djungelordspråk) Nu tänker jag att det allra bästa är att skriva en fråga varje dag, då hinner jag lämna in den i tid+ få ut maximalt me glädje av de återstående 9 dagarna. Men himla smart, 9 frågor och 9 dagar. Det är ödet, varför sabba ett sånt samband?

tips på julskoj




om ni har tråkigt och är tillsammans med någon som ni tycker om så kan ni göra en jätterolig sak. Ta personens mobil och ändra i telefonboken. Från Lisa till Emma i mitt fall. Sen skickar du ett sms från din mobil och skriver: Hej gubben, tack för igårkväll , love you. Sen säger du till personen du älskar sjukt mycket: "va f-n är det här, vem är emma?" hohoho.....de blir skitstressade.hohoho....

Jag tar inte ansvar för andra reaktioner än stress och "jag har ingen aning Lisa, jag vet inte vem emma är". Har man otur så säger de: "Ja, jag har känslor för en annan" och då kan man säga att skämtet inte blev så lyckat. Eller Fortfarande skoj i början och nästan hela vägen men inte så lyckat på slutet.

hos frisören...




var hos frisörskan idag. Jag har haft lite ångest för jag testade en annan för nån månad sedan. De var helt nyöppnade och lockade med en fräck lokal och ett coolt namn, jag var svag, äcklig utväxt och i desperat behov av ett klipp. Redan när jag satte mig i stolen hos den andre kände jag mig smutsig. Livrädd att min riktiga frisörska skulle komma förbi och kika och se mig sitta där och bli klippt av ngn annan. Till alla er som är nyfikna på en annan, Det är inte värt det!!! Iallafall erkände jag idag och hon förlät mitt snedsteg så nu är jag nyklippt och nöjd och skall aldrig, aldrig gå till någon annan.

big news

Förstora bild

Jag har tillfälligt sockerstopp så jag ser allt som verkar gott överallt. Iallafall såg jag ny grej förra veckan. Gott och blandat kola. Inte typ cola utan mer typ Kola. Jag tror stenhårt på den, stenhårt!

HAHA



HAHAHA.... vad var det där? Dolph Lundgren..." give a little bit.....med jordens basröst och supertöntigt gung....HAHAHA.....jag skrikskrattar hemma i soffan. Vilken parodi. Reklamfilm/komedi parodi.

det är dags att åka hem




det börjar bli mycket nu. Lite fööör mycket. Farsan (Igen!):

"F-n också, jag glömde snuset hemma. Stanna här, jag springer in på pressbyrån". Jag svänger in vid en busshållplats. Farsan springer ut. Innan han slänger igen bildörren:

"Tänk på att kolla i backspegeln nu hela tiden så att du kan flytta bilen om jag inte hinner tillbaks innan det kommer en buss". Jag: Tack för tipset, tusen tack. Men va faaaaan!! Jag har haft körkort i typ 20 j-a år, jag hajar väl att jag ska kolla i backspegeln om jag står parkerad på en busshållplats och väntar på att du ska springa in och köpa snus som DU HAR GLÖMT för att du är så slarvig! Pappa: säger du då, den mest slarviga av dem alla.

Det är dags att åka hem till götet gott folk, det är mer än dags.

lite störigt just nu



Lite störigt just nu är vetskapen om att farsan aldrig kommer att medge att han är mer disträ och slarvig än vad jag är. Idag skulle jag köra honom till kontoret för att morsan skulle kunna använda den andra bilen. Skitbra då att farsan tar med sig nyckeln till den andra bilen till kontoret. Mycket mening då. Denna händelsen får ändå passera omärkt förbi som om den aldrig  ägt rum. Jag tycker det är störigt, spelar ingen roll hur mycket jag försöker ta upp och lägga fokus på hans slarv, det bli alltid "höörreeeduuduuu, du ska inte säga någonting om att vara slarvig" eller  "säger hon då, den slarvigaste av dem alla". Det är störigt just nu.

jag testar


Jag testar en ny bakgrund. Retro red kallas den. Har fortfarande inte lärt mig hur man gör för att göra egen bakgrund så jag kan bara välja mellan de mallar som blogger erbjuder. De är inte så roliga. De heter bubblegum och food och inget tema passar som handen till den här bloggen. Men omväxling förnöjer säger de så här komemr retro red.

bra nivå




Det var hög nivå igår, ingen kan säga ngt annat. Hög nivå och en magisk mix. Den dryge fladdrade förbi när han för sjunde gången gick på en överstegsfint, brorsan kramer-fintade sig förbi tre-fyra lirare, greklandsproffset och danmarksproffset fann varandra i ett vackert klapp-klapp och de två kvinnliga wannabe-proffsen till vardags i konkurrerande stockholmsklubbar did their thing. Om inte det här är kärlek då vet jag inte vad.

jag har en vän i kongo



Jag har en vän som är i kongo. Hon gör massa gott därborta, sånt som man önskar att man gjorde själv. Hon är världens genomgodaste människa och det gör att hon hamnar i kategorin "lättsaknad". Idag saknar jag henne för att jag hade velat spela inomhusfotboll med henne och presenterat henne för ett gäng som jag tror att hon skulle tycka om att spela inomhusfotboll med och igår saknade jag henne för att jag hade velat prata om saker som hon förstår. Fint med sådana vänner. Kongo-kompis.

Precis som i förra inlägget så har bilden ingenting med min Kongo-vän att göra.

"nu har jag bara skrivit från farsan och mig"





"Nu har jag bara skrivit från farsan och mig på julkorten i år" ,
skrek morsan från köket. Åh fan, 26 år gammal är jag inte längre med som avsändare på julkorten som jag aldrig har skickat. Får väl vara nöjd me 26 gratis-år...

Observera att : Julkortet på bilden har ingenting med morsan och farsans 2008 julkort att göra.


utbildning



Jag har varit på utbildning i fotbollstränare i två dagar. Som att vara på läger, lovely. Jag hamnade i samma rum som en blivande lagkamrat, var lite som att hoppa tillbaks 10 år i tiden när man "boundade" med nya människor på läger genom att köra:  "Gillar du kexchoklad? Va? är det sant? Jag gillar också kexchoklad!!! Sick, då kan vi bli kompisar! Jag var väl ungefär på samma entusiasm-nivå som när jag var 16. Och när jag åkte därifrån tänkte jag "va lustigt, hon vill  vinna sm-guld, jag vill också vinna sm-guld, då kan vi bli kompisar!

Som vanligt hade jag packat relativt light när det gäller hygienartiklar. = tandborste. Min rumskamrat hade en väska med såna prylar, på riktigt en Väska. Då insåg jag att det nog hade varit bra att ha med sig tandkräm eller ansiktstvätt eller schampo eller tvål. Eller insåg och insåg, jag är fortfarande i ngn slags mellanfas där ena sidan av mig tänker "det enda du behöver är en tandborste" och den andra sidan (den som är med på läger och resor) tänker "fasen va skönt det hade varit att kunna tvätta sig ordentligt eller smörja in fnöskehuden med lotion.


Yes!



Idag fick jag mejl om att jag klarade tentan. Sån himla glädje! och stolthet faktiskt. När vi slutade skolan för 3 år sedan så hade jag 2 tunga grejer kvar att göra , examensarbete och tenta i externredovisning som för mig var rena grekiskan. Det tog två år att få fram ex-jobbet och sen pluggade jag i 6 månader inför den här tentan. Gick kurser på folkuniversitet på kvällarna och utgick från vetskapen om att jag är an ekonomic-retard. I somras fick jag den sista lilla pressen som jag behövde för att verkligen få sprutt på ekonomipluggandet, ett brev hem från idrottshögskolan som förklarade att " ..om du har några rester kvar efter jul 2008 så har du inga möjligheter att få ut examen,...". Nu har jag examen.

ska det behöva vara såhär?



Om jag ska använda bilen och åka riktigt långt så måste jag ha vinterdäck säger mamma. Ikväll ska jag använda bilen och köra riktigt långt så jag kastar in de vintriga däcken i bilen och åker till Alis bil (bästa stället) så får han sätta på dem idag under dagen. Det var hela planen. För att vara ute i god tid skulle jag och per kasta in däcken i bilen igårkväll. Då, plötsligt funkar inte vår nyckel till cykelförrådet där vi förvarar däcken. Någon har försökt bryta sig in och sabbat låset. Bajs skriker jag för att försöka undvika svärord. Plingar på några grannar (hey buddies, remember us, Lisa och Per som valde vinden under städdagen) men ingen har fungerande nyckel, en granne öppnar med säkerhetskedja. Va fn hände med gruppkänslan?? Så vi går hem till oss, lägger oss i soffan och jag tänker att jag fixar det idag.

Ny dag, nya krafter! säger jag till mig själv och går ner och försöker mecka lite med nyckel, (ngn granne hade lyckats komma in genom att mecka) Jag är ingen meckis, det visste jag när jag mosade in nyckeln i det snea låset. Nyckeln fastnar. I 13,5 minuter står jag och meckar fast målet har ändrats från att komma in till att få ut nyckel. Efter 13 och en halv minut lyckas jag få ut nyckeln ur låset och det känns som att jag har vunnit första pris. YES! skriker jag och travar upp till lägenheten, riktigt nöjd med att ha fått ut nyckeln ur låset. Nu surfar jag runt på vädersidor, känns ändå som att det är ganska milt väder ute.

RSS 2.0