så var det dags igen...



Ikväll är det avslutningsfest och jag är förberedd på att bli berusad. Varje år vid den här tiden får jag två olika typer av infall , båda kan kopplas direkt till att säsongen är slut och att jag inte längre spelar matcher , behöver inte utföra ngn form av prestation.

 Infall nummer 1) "jag ska bli full massa gånger under de kommande månaderna. Strunta i allt och bara släppa loss, är det en stor fest så ska jag bli full, full, full, fuuuuull....". De här infallen brukar inte hålla särskilt länge. En halv fylla/(läs cider cider) och sen faller jag tillbaks i ngn slags "nej, va onödigt fas" så ikväll gäller det att passa på.

Infall nummer 2) Jag ska träna massa, massa och jag ska äta när jag känner för det.  Dessa två beteenden/infall är mitt sätt att bryta mig loss och göra uppror mot allt kontrollerande som man håller på med under säsongen. För mig känns det befriande att käka soppa och träna mer än lagom. Iallafall, Ikväll ska jag bli full, full, fuuulllll!


pingpong i huvet



Känns som om ngn spelar pingpong i huvet på mig just nu, snabb pingis med kantbollar och studsar och allt det där som ingår i snabb pingis. Jag tror jag är stressad. Noll stresstålig. Nu har jag legat still i soffan i 2 timmar för att försöka avbryta matchen men de som lirar har tydligen kul och visar inga tendenser till att ta en break. F-n, nu kör de igång med rundpingis..king för att vara precis. Jag har en pingpongking i huvet.

ja jädrar



en i mitt lag är nominerad bland de 10 som kommer att bli utvald till världens bästa fotbollsspelare, hur häftigt är inte det? sjuk coolt. Jag ska använda den frasen vid
 masssa olika tillfällen och utnyttja det till max. Som när man var liten och
kompisarnas föräldrar jobbade på marabou eller som vaktmästare och
 ansvarig för en fotbollsplan och jag försöke kontra med min pappa
säljer stekpannor eller min morsa är lärare..buuu sa ungarna...buu...
 nu ska jag söka upp alla dessa barndomsvänner och säga att en i
mitt lag är typ bäst i världen i fotboll. Ska vi se om de tjatar om att de
 kan få gratis choklad eller upplyst gräsplan på kvällstid. VAD SÄGER
NI NU DÅ SKITUNGAR? EN I MITT LAG ÄR TOPP 10 I VÄRLDEN I FOTBOLL!!!
 

drama

portföljer

I söndags kom mamma och pappa hem från thailand kl. 07.00 på morgonen.  Kl. 11 på förmiddagen ringer pappa mig: - Du har inte fått med dig min portfölj av misstag? Jag som är van att jag lyckas tappa bort allt och inget tänker efter. Hjärtat börjar slå. Shit, har jag fått med mig pappas portfölj och sen tappat den på stan? Sen kommer jag to my senses och svarar: Nej, hur skulle det ha gått till? Den är ju skittung, skule jag bara "hejhej, nu åker jag in till stan, oj jag råkade få me mig pappas skitstora portfölj...oj, den lyckades följa med ut ur bilen också, va typiskt. Och där tappade jag den ...ngnstans på cafét".  Pappa i andra änden: Då har den blivit snodd! Någon har varit inne i huset sen har de stått och väntat där tills vi kom hem, då väntade de lite till sen sprang de ut genom dörren därnere och tog med sig portföljen.
 
Senare på eftermiddagen när syrran kommer hem stöter hon på mamma och pappa i ett dike 50 meter från vårt hus. "Vi letar efter portföljen säger mamma...och här ser du att gräset är nedtrampat, vi tror att det här kan vara en möjlig flyktväg."
Sen har det hållt på sådär i ett par dygn och eftersom det var väldigt värdefulla prylar i portföljen så snackades det om insiderjobb. Samma dag hörde vi inte ett ljud från Hodan vilket mamma och pappa och jag tyckte var ett märkligt sammanträffande.

Så igår så ringer det en person hem till oss. Morsan som gick hemma och väntade på en kidnappning av yngre dottern (den äldre skulle aldrig låta sig bli kidnappad) eller en lösensumma för portföljen gick på stenhårt. VEM ÄR DU? hörde jag från kökstelefonen. Varför vill du ha hans nummer? SÄG! SÄG! och jag tänkte att morsan måste ha varit stenhård som gympalärare. Det var en taxichaufför. Han hade hittat portföljen. Pappa hade ringt taxi sthlm och de hade skickat ut efterlysning till alla bilar men ingen hade rapporterat att de hade ngn väska. Så när den här snälla taxichaffisen som morsan hotade tog över en taxibil på kvällen så hittade han värdet och valde att lämna tillbaks den.

Ja, ett ganska vanligt dygn hemma hos familjen Ek.

ett litet lokalt friskis



Jag är nyss hemkommen från ett litet lokalt friskis och svettis. När jag går på såna ställen brukar jag oftast vara trevlig, tycka åh va charmigt och smila upp mitt allra gladaste jag. Idag var jag ganska precis tvärtom. Inte ens den äldre damen i receptionen charmade mig idag, jag kände bara "men öhhh......j-a hurtbulle tönt, var inte så jädra hurtig..och du, tjockisen, sluta var så himla glad. Och alla andra på spinning och styrkepasset bara "hey, tjejen i vit t-shirt, sluta vara så himla neggo och döda vår energi. " Det var lite ge och ta kan man säga.


syrran



Igårkväll satt jag och syrran i soffan. Det var som en film där de har försökt göra två syrror som är så olika som möjligt och sen visar det sig i slutet att de inte alls var syrror utan att den ena  yngsta(?) hade en annan pappa.

Jag zappade runt på text tv för att se om häcken gick upp samtidigt som syrran hade satt upp en helbildsspegel framför sin plats i soffan och satt och fönade håret. När hon hade fönat och fixat i 47minuter skrek hon: Åh NEJ! Det här blir inge braaaa!! Jag måste duscha om! Sen tog hon en sipp av elefantölen och sprang i panik in i badrummet.  Jag mumlade "hatar öis, hatar öis" som ett litet mantra efter de senaste veckornas öis-framgångar. När hon kom ut igen 40 minuter senare hade hon på sig en tuggumirosa sidenkjol. Kort. Klackar som var typ 12 cm och ansiktet helt perfekt fixat. Jag satt kvar i soffan och zappade runt..tänkte lite på om jag behövde fixa ngt med mig själv. Tog inte med mig ngn necessär från götet men en tandborste hade iofs varit gött att ha. Ungefär samtidigt som syrran drog iväg ut på stan, vid 23-tiden började jag min långpromenad. För att få tag i en tandborste och för att få lite motion efter all glass. 1 och en halvtimme senare var jag hemma , nöjd med promenaden i stormvädret och nöjd med tanborsten. För syrran hade natten bara börjat....

inte helt rätt





ibland känner man sig fel. Idag var en sån dag. Travade in på stuk och kollade klänning till fredagens avslutningsfest. Tjejen som jobbar på stuk (se henne framför er, snygg, "jag passar i allt") kommer fram och undrar vad jag letar efter.

Big misstake 1) Jag svarar en klänning. Hon springer iväg, lycklig över att jag vill ha en klänning. Kommer tillbaka med en ful. Jätteful t.o.m. när den hänger på galje, mao inte helrätt när den hamnar på min kropp. Big misstake 2) Jag säger, ja den var fin, den kan jag prova. Jag ser direkt att klänningen i dockstorlek inte kommer passa mina gamla köttiga hockeylår men jag låtsas. Det var big misstake 3. Kommer in i hytten, försöke få på mig klänningen men får liksom inte riktigt igen den där kedjan på sidan. Skitdesamma tänker jag, jag säger att den inte passade. DÅ knackar jagärsnyggiallt tjejen på dörren och frågar; Går det bra? Största misstaget av mig kommer när jag svarar tvekande. Inte klart JA och inte klart NEJ utan njaaa....Säger man nja så har de små tjejerna som passar i allting tydligen rätt att komma in i hytten och in kommer hon. Det hon fick se var följande:   En stor kvinna med en för liten klänning, allt i en ful blek färg utom längst ned på kvinnan, där var det svarta fotbollsstrumpor med reklam på. Klänningen var för liten fast jag inte ens ahde knäppt dragkedjan på sidan och tjejen envisas med att försöka dra upp den i min svettiga armhåla samtidigt som hon mumlar>: " alltså det är inte det att den är för liten, det är bara dragkedjan som är seg."

Så jag frågar mig: Har de rätt att gå in i hytten och rota i min armhåla? och Varför säger man inte bara nej? 


sometimes



Nästan alltid är per väldigt duktig på att städa och tvätta och fixa , det ska han ha credd för. Men. så är det de där dagarna när han jobbar dubbla pass och sen åker direkt på futsal träning, när han kommer hem kl.22.00 och inte hittar ngn parkering för att natten till torsdag är städnatt på alla gator runt oss. Då är det som att han bara släpper allt och förväntar sig att jag ska styra upp härhemma. Dessutom är han lack när han kommer hem och svär över parkeringsbrist.  Det kan göra mig irriterad. Då gör jag min lilla protestritual= är tyst och svarar kort på tilltal, inte för att jag vill utan bara för att tala om för honom att jag är arg, liksom i utbildningssyfte.


long time




Först tänkte jag att jag skulle ta ett par dagar ledigt från bloggandet och sen blev det en vecka. Efter en vecka tänkte jag att "jag bloggar igen när folk börjar höra av sig och tjata om att de saknar mitt bloggande", well that didnt happen. Då tänkte jag att jag börjar blogga igen om ngn skriver ett inlägg på bloggen, även om det inte direkt är ngn önskan om att jag ska ta upp det igen. nono...Sista tänket blev: Om ngn säger mitt namn på matchen mot Linköping så betyder det att jag ska börja skriva här igen. Så till alla er därute som har saknat mig och försökt skriva det här på bloggen men misslyckats pga av att bloggservern har krånglat, jag vet att ni är många. Jag är tillbaka.


vi smyger igång det lite lugnt igen



känns som att det är dags att smyga igång den här bloggen igen. Det börjar i slowmotion. hej på er!

bloggen har tagit semester

bloggen har tagit semester, åter tillbaka om ca. 1 vecka.

cykelintervaller




jag kan inte riktigt jogga så nu håller jag på och bränner en skiva som jag ska cykla cykelintervaller till senare idag. Jag har jättebra inställning "även om jag blir trött så kommer det inte ge ngnting, iaf inte om man jmf med att springa". Sån är jag i motgång, bitter,negativ och jävlig.

hej anna



ja, jag tror det iallafall. Du vet ju hur det är, ingen är säker på ngnting men läkaren ska vara den bästa och han sa "det är inte korsbandet" och då vill man ju gärna lita på honom. Ska magnetröntga i dagarna. Stökig väntan me mkt funderingar, brosk, menisk, ledkapsel?..its all in my head? ja, du vet.


RSS 2.0